Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljesült a diétázók álma: itt a csökkentett szénhidráttartalmú krumpli

Új termék egy német áruházban: csökkentett szénhidráttartalmú krumplit hoztak forgalomba.

Németországban, a Kaufland üzletlánc egy különleges burgonyát vezetett be kínálatába: az új termék szénhidráttartalma 30%-kal alacsonyabb az átlagos burgonya értékeinél.

100 g burgonya átlagos energiatartalma ~80-90 kcal, szénhidráttartalma ~20 g, fehérjetartalma ~2-3 g, emellett magas a káliumtartalma. Bárhol, bármikor elérhető alapanyag, amelyet rendkívül változatosan készíthetünk el.

Az új német termékkel kapcsolatban annyit sikerült kiderítenünk, hogy 100 g 60 kcal energiatartalmú, de azt sajnos nem, hogy pontosan mennyi a csökkentett szénhidráttartalma, és azt sem, hogy milyen növénytermesztési eljárással sikerült ezt a „Coronada” néven futó burgonyát előállítani. Az áruházlánc szakemberei elsősorban salátákhoz, sütéshez, és grillezéshez ajánlják ezt az új burgonyafajtát.

Az utóbbi években töretlen népszerűségnek örvendenek az alacsony szénhidráttartalmú étrendek, amelyekre általánosságban jellemző, hogy a burgonyát a tiltott élelmiszerek közé sorolják. Ez azonban egy téves út, a burgonya beilleszthető mind az egészséges, kiegyensúlyozott, mind a fogyókúrás étrendbe. A lényeg az ő estében is, csakúgy, mint más termékeknél a fogyasztási mennyiségen, -gyakoriságon és az elkészítés módján van.

Szakértőként én azt javaslom, hogy ha szeretjük, akkor bátran fogyasszuk a nálunk kapható burgonyafajtákat, akkor is, ha fogyni szeretnénk. Arra, hogy ezt miként tehetjük meg alakbarát módon, dietetikus kolléganőm korábbi cikkében találtok hasznos tippeket.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

via ESM

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!