Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Természetes védelem a leégés ellen - óvd a bőröd gyümölcsökkel!

Ha szeretnéd megőrizni bőröd egészségét, akkor erre érdemes odafigyelned a nyári étrended összeállításánál!

A színes zöldségek és gyümölcsök segítik megvédeni a bőrt a napozás káros hatásaitól – nyilatkozta Veresné dr. Bálint Márta, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának tanszékvezetője.

Bálint Márta ismertetése szerint minél színesebb egy gyümölcs, annál magasabb az antioxidáns-tartalma. Mivel a zöldségek, gyümölcsök “nem tudnak elszaladni a nap elől”, ezért önmagukat is védeniük kell a napsugarak káros hatásától. A gyümölcs színe egyfajta védelem a gyümölcsnek és a gyümölcsöt elfogyasztó embernek is. Többek között a dinnyében, a paradicsomban, a sárgarépában lévő béta-karotin a bőr regenerálódását is segíti – tette hozzá.

A tanszékvezető beszélt arról, hogy miközben egyre népszerűbbek a frissen préselt zöldség- és gyümölcslevek, az is fontos, hogy ne csak így fogyasszuk ezeket az élelmiszereket, mert folyadék formájában a gyümölcsök sokkal gyorsabban megemelik a vércukorszintet, mintha természetes formájukban fogyasztjuk őket.

Bálint Márta kitért arra is, érdemes minél frissebb, minél kevesebbet utaztatott zöldséget, gyümölcsöt enni, a tárolás során ugyanis veszítenek vitamintartalmukból.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

via MTI

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!