Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Több mint 10 millió forintot spórolt meg egy férfi 8 év alatt azzal, hogy megnézte, mit tett a kosarába!

Egy 28 éves férfi, aki magát leárazásfüggőnek tartja, úgy vallja, élhetünk luxuséletet úgy is, hogy közben nem költünk vagyonokat. Tippek, amiket te is hasznosíthatsz!

Tom Church ma már főállásban vezeti saját oldalát, a LatestDeals nevű site-ot, ami mára több mint 600 ezer lelkes, spórolni vágyó felhasználót tudhat magáénak. Az oldal profilja a költséghatékonyság és a különböző boltok és szolgáltatók legjobb ajánlatainak összegyűjtése.

Már gyerekkorában is szeretett pénzt megtakarítani

Tom egészen fiatalon ébredt arra rá, mi tölti el földön túli örömmel, ez pedig a spórolás volt. A megtakarítás rejtelmeibe zongoratanárnője vezette be, aki elültette az akkor 8 éves fiú agyában azt a gondolatot, miszerint ha valamit féláron vesz meg, az olyan, mintha megduplázná a pénzét.

20 éve vallja, hogy a jó élethez nem kell feltétlen gazdagnak lenni. A férfi blog formájában, 2016-ban kezdte megosztani másokkal is, ha talált egy-egy jó ajánlatot, de saját spórolási trükkjeit sem tartotta meg magának. A közösség gyorsan nőtt, és mára már főállásban segít az embereknek abban, hogy jobban kijöjjenek a konyhapénzből. Tom elmondása szerint régi álma vált ezzel valóra: ő maga tárgyal a legnagyobb üzletekkel, márkákkal is, hogy a tagok – reklám fejében – kedvezményt kapjanak.

Az ételtől és a ruhától kezdve a nyaraláson át a táncórákig szinte mindenre gondol, és igyekszik a legkedvezőbb árakkal előrukkolni. 8 éve egy hosszútávú megtakarításba kezdett: minden fizetés alkalmával félretett, befektetett 500 fontot (körülbelül 176 ezer forintot), ezzel megakadályozva, hogy elköltse a pénzt. Így sikerült 8 év alatt majdnem 11 millió forintot összegyűjtenie.

Mivel Tom nagyon megnézi, hogy mit hol vesz, ezért azokon a dolgokon, amiket igazán szeret, nem kell spórolnia, jár nyaralni, sőt, Michellin-csillagos éttermekben is tud enni. Szeretné megmutatni az embereknek, hogy egy, a jelenleginél jobb életszínvonalat is kialakíthatnak maguknak ugyanannyi pénzből.

Ha kedvet kaptál a spóroláshoz, itt találsz néhány finom, mégis pár száz forintból elkészíthető ételt:

Tom tippjei közül néhány:

  • Ha repülővel utazol, iratkozz fel a repülőtársaságok hírleveleire, és a legolcsóbb járatokról azonnal értesülhetsz!
  • A nyaralásokon használd a couchsurfinget, azaz lakj ingyen a világ bármely pontján valaki kanapéján – persze, biztosíts te is másnak a saját heverődet!
  • Biciklizz! Ennél olcsóbb módja a közlekedésnek – a gyalogláson kívül – nincs.
  • Tájékozódj az étteremmegnyitókról, sokszor a nyitás hetében féláron ehetsz.
  • Használj árösszehasonlító oldalakat, és mobilappokat azért, hogy megtaláld a legjobb ajánlatokat.
  • Ne légy rest vouchert, kuponokat használni!
  • Csatlakozz olyan csoportokhoz, akik spórolási trükköket osztanak meg egymással!


Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!