Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojást főzött a mikróban, most egy életre megvakulhat ez a lány

Egy fiatal angol nő mikróban szeretett volna gyorsan főtt tojást készíteni, a tojások azonban mikrózás után felrobbantak a lány kezében. 

Az eset alig egy hete történt csak, a 22 éves Bethany Rosser gyorsan szeretett volna főtt tojást készíteni, az interneten körülnézve egy Delish.com-on talált receptre esett a választása, mely szerint a tojásokat sós vízben kell a mikróba tenni 6-8 percre. 

A lány így is tett, a tojás vizét megsózta, a mikróban pedig 6 percen keresztül főzte az ételt 900 W-on. A baj akkor következett be, amikor a lány kivette az edényt a mikróból, és belenézett a fazékba, a tojások pedig szinte azon nyomban felrobbantak. A forró étel az arcát, azon belül is a bal szemét találta el annyira, hogy most azért küzdenek, ne vakuljon meg a lány teljesen az egyik szemére. 

Bethany eszméleténél maradva azonnal hívta a mentőket és hideg vizet eresztett a szemére, ez idő alatt azonban már elkezdett hámlani a bőr az arcáról. 

Bár a kórházban rögtön ellátták, még egyáltalán nem biztos, hogy bal szemével valaha is újra úgy fog látni, mint régen. 

,,Rettenetesen féltem, még órákon keresztül éreztem, hogy ég a bőröm annak ellenére is, hogy a kórházban azonnal elláttak. Éreztem, ahogy a bőröm folyamatosan hámlik. Sose féltem még ennyire, egyszerre zokogtam és remegtem, ez volt életem legrosszabb napja" – mondta a lány. 
 
Elmondása szerint mindent jól csinált, és több olyan ismerőse és rokona is van, akik főztek már mikróban tojást, nekik vagy nem robbant fel, vagy még a mikróban. Érdemes tudni, hogy bár a mikróban hamar felforrósodik az étel, és természetesen a víz is, egyáltalán nem érdemes ott főzni a tojást, sem időben nem spórolunk sokat arról nem is beszélve, mekkora bajt okozhat akár egyetlen túlfőtt tojás is. 
 

EZ IS ÉRDEKES: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

inf3rno
inf3rno / inf3rno Mon, 2019-08-19 16:13

Ilyesmi akkor szokott lenni, ha feltekeri a teljesítményt. 600W körül már annyira nem robbannak fel az ételek, mert több ideje van a gőznek kimenni és a hőnek eloszlani. Egyébként jó a mikro tojás főzésre, csak nem erre, hanem buggyantott tojásra.