Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltsd meg a medencét kólával, mentosszal, és ugorj!

Egy srác és a barátai annyira unatkoztak, hogy megtöltöttek egy medencét 1500 üveg kólával, ráküldtek egy vödörnyi Mentost, és még annál is több jeget. Izgulsz már, ugye?

27 millióan látták már a kísérletet, ahogy az egyikük beleugrik a medencébe és megmártózik a kólában, és mivel jobb ötletük nem támadt, még egy drónt is belerepítettek. Nem spoilerezünk arról, hogy mi lett a sztori vége, inkább nézd meg az "évtized kísérletét".

A felvétel csúcspontja, amikor az egyik srác beleugrik egy medencényi kólába, majd közli, hogy

"olyan érzés, mintha egy medencényi kólába ugrott volna bele."

A fiú 1500 gallon (5680 liter) Coca Colát öntött a medencébe. Ehhez adott egy vödör Mentos cukorkát és 200 font (90 kg) jeget. Az értelmetlenül sikerült kísérletet egyébként valószínűleg azért akarták megcsinálni, mert már évekkel ezelőtt is több tucat YouTube-videón láthattuk, amint amatőr vegyészek azzal szórakoznak, hogy beledobálnak pár szem mentolos cukorkát egy palack cukormentes kólába, aztán a fekete lötty és hab lávaként fröccsen ki az üvegből. 

Az Egyesült Államokban bemutatott Állítólag című műsor készítői is foglalkoztak a kólakitöréssel. Egyesével megvizsgálva az összetevőket, bebizonyították, hogy az ital bizonyos alkotóelemei (a széndioxid, az aszpartám, a koffein és az egyik tartósító anyag) a Mentos bizonyos alkotóelemeivel (gumiarábikum és zselatin) érintkezve okozzák a robbanásszerű kitörést - magyarázza az UrbanLegends is. A palackba dobott cukorka felületén lévő több ezer kis gödröcskén ugyanis rövid időn belül több millió széndioxid-buborék képződik, és ez távozik igen látványos módon az üvegből.

Az Állítólag legendavadászai szerint nem mindegy, hogy a kísérlethez milyen italt és cukorkát használunk. Az üdítőnek mindenképp szénszavasnak kell lennie, és ha nagy és gyors robbanást akarunk, akkor olyat használjunk, amelyben mesterséges édesítőszer van. A light kóla tehát nem az egyetlen, amely a célnak megfelel, csupán a legjobb eredményt produkáló italok legismertebbike.

Ez is érdekelhet!

Van élet a Sörpong után: ez az ivójáték az idei nyár kertipartijainak újhullámos mókája

Szólj hozzá!

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Sun, 2016-07-10 07:06

A Nosalty cikkei lassan alulmúlják a legócskább bulvárlapokat. :( Kár.

lternesz
lternesz Wed, 2016-07-06 20:48

Még a gasztroújságírásban is van lejjebb. Kár volt a Nosalty-ra bulvárfirkászokat fölvenni, teljesen lezüllesztették.

Szityike
Szityike / Szityike Wed, 2016-07-06 20:27

Ez megint hol szól az ételekről vagy az elkészítésükről?
Számomra ez egy újabb negatív pont, ami csak erősíti a NoSalty Blikkesedését... :(