Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Top 13 konyhai praktika elrontott ételek feljavításához

Nincs olyan háziasszony, akivel ne fordult volna elő, hogy elsózza az ételt, vagy későn vegye ki a piskótatésztát, netalán odaégesse a sültet. Mi a teendő ilyenkor? Segítünk!

Veled is megtörtént már biztosan, hogy egyszerre száz dolgot szerettél volna csinálni, és pont a legfontosabb, a készülő étel sínylette meg a szétszórtságodat. Nem is csoda, hiszen egy egész munkanappal a hátad mögött, másodállásodban a háziasszony szerepében is szeretnél száz százalékon teljesíteni. Ám a feltornyosult mosatlan edények, leszedésre váró száraz ruhák és nyávogó porcicák között hirtelen azt sem tudod, hova kapj. A vacsorának pedig hétre készen kell lennie! Most összeszedtünk néhány konyhai praktikát arra az esetre, ha a bokros teendőid között sikerült elrontanod az ételt.

Húsleves (Orja leves)

Elsóztad a levest? Főzz bele pár szem krumplit, még egy csokor petrezselymet vagy üsd bele egy tojás fehérjét, ezek magukba szívják a sót. A fehérjét természetesen tálalás előtt egy szűrő segítségével távolítsd el.

Pulykanyakleves lúdgége tésztával

Zavarossá vált a húslevesed? Próbáld meg egy tiszta gézen átszűrni, ha nem segítene, dobj bele egy megtisztított tojást, ez majd magához vonzza a nemkívánatos elemeket. Tálalás előtt viszont szedd ki, nehogy nagyot nézzen a család!

Leves zsírtalanítása

Zsíros lett nagyon a leves?

  • Dobj a tetejére egy salátalevelet. Mi után rátapadt a zsír emeld ki belőle egy nagyobb kanállal.
  • Egy itatós papír vagy szalvéta segítségével is összegyűjtheted a többlet zsírt a leves tetejéről, de vigyázz, ha rossz minőségűt használsz, akkor pár része benne maradhat.
  • Ha ügyes voltál és egy nappal korábban elkészítetted már a levest, akkor szerencséd van! Tedd hűtőbe éjszakára, másnap egy egész darabban leszedheted a nem kívánt zsírfelesleget.
  • Ha egy konyharuhába jégkockákat csavarsz és ezt húzod végig a leves tetején, akkor hasonlóan ráfagyhat a zsír, de lesz mit mosogatnod.
Póréhagymás édesburgonya-krémleves

Túl folyékony vagy éppen sűrű lett a krémlevesed? Sűrítsd úgy, hogy abból az alapanyagból, amiből készült még többet teszel bele vagy mellé dobsz főni egy szem burgonyát. Ellenkező esetben, pedig lazítsd fel egy kis zöldség- illetve húsalaplével.

Egészben sült csirke Coook konyhájából

Odaégett a csirke? A még fogyasztható részeket vágd le róla, felszeletelve helyezd salátával és a körettel együtt egy nagy tálra. Így kerüljön az asztalra. Ha teljesen elbaltáztad a dolgot és már csak egy kis ehető része maradt ép a szárnyasnak, készíts salátát szendvicskrémet vagy sajttal melegszendvicset belőle.

Folyadékpótlás hús sütésekor

Félsz, hogy kiszárad a sült? Sütés közben locsolgasd forró vízzel, alaplével vagy borral. Ne szurkáld, a lyukakon keresztül eltávoznak az értékes nedvek. A sütőből kivéve, pedig letakarva pihentesd a húst, így könnyebben fel tudod vágni majd. Ha mégis száraz lenne egy picit a hús, készíts mellé mártást!

Csomómentes mártás titka

Csomós lett a mártásod? Ess neki botmixerrel, így simítsd el a dolgot! Odaégetted? Gyorsan öntsd át a még ép részét egy másik edénybe és dobj bele egy nyers krumplit, hogy a kozmás ízt semlegesítse!

Tészta főzése

Összeragadt a főtt tésztád? Csepegtess rá egy kevés olívaolajat és óvatosan keverd át vele. Ha ez sem segítene, tedd szűrővel együtt gőz fölé és így próbálkozz tovább, menni fog!

Félresikerült piskótatészta felhasználása

Csak kicsit égett oda az alja? Sebaj, vágd le a fekete részt, még így is felhasználhatod. Azonban, ha nagy a baj, akkor a még használható piskótarészt morzsold össze és készíts belőle pohárkrémet, sütinyalókát.

Almás habos krémes

Nem akar habosodni a tojásfehérje? Ki látott már lapos krémest? Gyorsan csepegtess egy kis citromlevet és adj egy csipet sót hozzá és úgy verd tovább! Ugyanakkor egy kevés porcukor is segíthet!

Sültkelbimbó-főzelék pirított mandulával

Ha kicsit odaégett az étel, akkor ne keverd tovább, emeld le a tűzről és tedd rövid időre hideg vízbe. Kanalazd át egy másik lábasba és ott főzd tovább.

7 tipp savanyú káposztához

Túl savanyú lett az étel, alkalmazd nagyi praktikáját: önts egy kevés cukrozott tejet hozzá.

Klasszikus madártej

Túl édes lett a krém vagy a mártás: cseppents citromot bele! Ugye, milyen egyszerű!

...ez is érdekelhet még!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!