Top 17 befőznivaló nyári lekvár

Ezeket a lekvárokat és dzsemeket főzzétek be barackból, ringlóból, dinnyéből és fügéből. A nyár második felére vonatkozó receptötleteket mutatunk!

Korábbi ötletlistánkban eper, rebarbara, cseresznye, meggy, ribizli és szederből készült lekvárrecepteket mutattunk nektek. Eperből idén nem maradt sok a jégesőzések, fagyok után, de reméljük Ti még időben bevásároltatok, eltettetek belőle. A rebarbara is kifutóban, de most jönnek a csodás, mosolygós barackok. Mai összeállításunk főleg róluk szól, keressétek meg a hozzátok legközelebb álló ízvilágú receptet, ez alapján készüljön az idei lekvárotok!

Baracklekvár egyszerűen

Gyors, egyszerű, tartós és nagyon finom baracklekvár Mari nagyitól.

Fűszeres sárgabaracklekvár

Egy fűszeres barackos gombóc adta az ihletet ehhez a lekvárhoz Évi néninek.

Mandulás sárgabaracklekvár

Kiváló receptötlet mandulával és vörösborral Dr House-tól.

Narancsos sárgabarack lekvár

Keverj citrusokat a barackhoz, ahogy Lilian teszi!

Sárgabarack-lekvár rummal

Koszider szerint a rum alig érződik benne, mégis páratlanul aromás, illatos lesz tőle a lekvár.

Sárgabaracklekvár ahogy Pannika készíti

Egy 3:1-hez arányú keverék Pannikától.

Sárgabaracklekvár ahogy Fancsa készíti

Fancsa úgy véli, mindennemű tartósító nélkül a legjobb a baracklekvár, itt a recept hozzá!

Sárgabaracklekvár Iluskától

Iluska lekvárját ki nem hagynánk a sorból, Ő csak 40 dkg cukrot tesz egy kiló barackhoz. Korábban nővére barackfájáról gyűjtötték hozzá a gyümölcsöt, az volt az igazi – emlékszik vissza.

Sárgadinnyés sárgabaracklekvár

Sárgadinnyével próbáltad már? Szeva szerint erősíti egymást a két gyümölcs íze.

Citromos-mentás sárgabarack dzsem

Egy savanykás, enyhe mentaízű lekvár a különlegességek kedvelőinek vikkitől.

Sárgabarackdzsem Fahéj konyhájából

Fahéj nem ma kezdte a befőzést, rutinos szakácsunk. Rájött arra is, hogy kisebb adagokban érdemes a dzsemet eltenni. Így nem unja meg, nem fárad el tőle, sőt, kész örömmel nézi, ahogy telnek az üvegek, és másnap a polcok a kamrában.

Sárgabarack dzsem citrommal

A citromos receptet Ági édesanyjától tanulta, aki meg az ő édesanyjától leste el. A hagyomány a lényeg!

Friss nyári dzsem cukor és főzés nélkül

Nihonka mindig meglep minket egy izgalmas recepttel, próbáljátok ki ezt a főzés nélküli barackos verziót is!

Fügelekvár

Alig várjuk, hogy megérjen a füge, addig is itt egy fügés lekvárrecept Waltertől, hogy ti is rákattanjatok!

Almás-fahéjas ringlódzsem

A ringló magában túl savanykás lenne, így viszont kevesebb cukor is elég – egy csodás recept Petruskától.

Dinnyelekvár mentával

Szani görögdinnyés receptje nagyon izgi, próbáljátok ki!

Kínai sárgadinnyezselé

A sárgadinnye is tuti üvegbe zárva – Flóra bebizonyította, nézzétek!

További lekvárrecepteket itt találtok!

Kattintsatok ide még több lekvár és dzsem receptért

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!