Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Top 3 rizsfőzési praktika

A rizsfőzésre vagy ráérez az ember, vagy egy életen át retteg tőle. Hogy ez utóbbi veled ne történjen meg, olvasd el a legjobb három NoSalty-s praktikát!

Már a kezdeteknél eltérnek a rizs főzésével kapcsolatos házipraktikák. Van, aki megmossa a rizst főzés előtt, mások beáztatják, hogy meggyorsítsák a folyamatot. Olajon futtatják, vagy egészen kifehéredésig pirítják. Víz helyett alaplében főzik, és különbözően ízesítik – ki babérlevéllel, hagymával, de van olyan, aki csak sóval és borssal. Ugyanakkor a hozzáadott főzőlé mennyisége is háztartásonként eltérő. Általában mindenki anyukája vagy valamely más családtagja receptjét viszi tovább. Te melyik vonalat képviseled? Jöjjön három örök érvényű tanács a NoSalty oldaláról!

Különleges rizsköretek

Még több rizsreceptért kattints ide

Szólj hozzá!

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2014-11-11 16:12

Köszönjük a hozzászólást! Ezek szerint Te nem pirítod, csak átmelegíted a rizst, mielőtt vízzel felöntenéd. Üdvözlettel: Gréti

Pcblond
Pcblond Tue, 2014-11-11 10:02

Én így főzök rizst: 1 egységnyi rizs, 2,5 egységnyi víz ,1 tk olaj, só felforrósítom az olajat beleteszem a rizst, megvárom, hogy átforrósodjon, ráöntöm a vizet, és a sót ízlés szerint, megkeverem, és átlátszó fedővel lefedem. Megvárom amíg a kicsapódó gőz vízcseppek lecsorognak a fedő belső oldalán, ekkor takarékra veszem a hőt az edény alatt, és addig párolom, amíg a vizet fel nem szívja a rizs. Amikor a vizet felszívta a rizs, akkor elzárom a hőt és még fedő alatt kb. 20 perc alatt készre párolom. Ez a 20 perc idő 2 dl. mennyiségű rizs párolásánál elég. tálalás előttt a párolt rizst átkeverem.