Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Top 7 könnyű uborkasaláta

Amilyen frissítő alapanyag az uborka, olyan jól tűri meg maga mellett a legváltozatosabb fűszereket is. Kísérletezzünk bátran, szakadjunk el a hagyományos ecet-cukor duótól!

Nemrég egy japán konyhát kínáló bisztróban jártam, ahol kis kóstolónak fűszeres lében nyugvó uborkaszeleteket tálaltak. Az biztos, hogy volt a lében szója- vagy teriyaki szósz, szezámolaj és láthatóan szezámmagok is. Mindössze három falatot kaptam, de szinte jobban esett, mint a főétel. Frissítő volt az uborkától, különleges a szósztól, üdítően hatott az aznapi kánikulában.

A hazai konyhában az uborka alapfelhasználása a hagyományos uborkasaláta savanyúságként, csemege vagy kovászos uborka formájában. Nem tagadom, hogy én ezeket is szeretem, de egészen meglepő, hogy egy kis extra cifrázás mit tud kihozni ebből a zöldségből.

Ha éppen fogyni szeretnénk, mindenképpen vegyük fel az étlapra ezt a nagyon alacsony energia- és szénhidrát-, de magas víz- és élelmirost-tartalmú zöldséget. Tehetjük vegyes zöldségsalátákba is, de ha ennél többre vágyunk, frissítsük fel a fűszerpolcot, és próbáljuk ki a felsorolt receptek valamelyikét. Biztos vagyok benne, hogy különleges élmény lesz!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!