Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Top 9 gluténmentes ünnepi aprósüti

Számomra nincs karácsony aprósütemények nélkül. Most azoknak adunk 9 süti ötletet, akik cöliákiával élnek vagy más okból nem fogyasztanak glutént.

Az aprósütemények hagyományos kellékei az ünnepi asztalnak, kínálhatjuk az ebéd utáni vagy a délutáni kávéhoz, teához. Szerencsére a magyar konyha bővelkedik receptekben, nálunk is rengeteg ötletet találhattok.

Most azoknak válogattam ki receptjeink közül 9 darab gluténmentes ünnepi aprósütiötletet, akik nem fogyaszthatnak, vagy önszántukból nem fogyasztanak gluténtartalmú ételeket. Őszintén örülök neki, hogy – szakácsainknak köszönhetően – nálunk még ezekből a speciális receptekből is hatalmas a kínálat. Próbáljátok ki őket!

Olvastad már?

Tények a gluténról

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Niccole
Macskamentha / Niccole Tue, 2014-12-02 16:36

Kedves NoSalty!

Nem vagyok biztos benne, hogy a Gyömbéres zablinzer szerencsés választás, pláne egyenesen az első helyre téve. Idézem: "A zabról megoszlanak a vélemények, mert bár maga a zab nem tartalmaz számunkra káros fehérjét, a keresztszennyeződése nehezen elkerülhető. Ha mégis ki akarjuk próbálni, csak garantáltan gluténmentes terméket vegyünk." (http://liszterzekeny.hu/tiki-index.php?page=Startcsomag#_lelmiszerek_s_a...).
Nekem is van coeliakiás barátom, nem eszik zabos dolgokat. Én szerencsére nem szenvedek ilyen allergiában, így a recept nekem nagyon tetszik, de aki nem járatos a témában és ezzel kínálná meg egy gluténallergiás vendégét, esetleg csalódást okozhat akaratlanul is. Persze, ha valaki utánanéz, látszik, hogy egy korábbi cikketekben írtatok ezzel kapcsolatban. (http://www.nosalty.hu/ajanlo/coliakiad-van-biztos).
Üdv.:
Niccole

Bodon Judit dietetikus
BodonJudit / Bodon Judit dietetikus Tue, 2014-12-02 21:49

Kedves Niccole, köszönöm az észrevételt. Igen, sajnos a keresztszennyeződések itthon gondot okoznak, ezért a garantáltan gluténmentes termékeket kell keresni. Nehéz ebben a kérdésben dönteni, mert egyrészt szeretnénk minél szélesebb spektrumot mutatni a cöliákiásoknak, másrészt meg valóban nagyon oda kell figyelni. Egy gyakorló cöliákiás valószínűleg már rutinosan választ receptet és alapanyagot, míg egy kezdő, kevésbé felkészített személynél ennek megítélése még tényleg nem biztos, hogy kisujjból megy. Reméljük azért nem okozunk senkinél tüneteket.
Üdv, Judit