Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tradicionális ételek Peruból

Nagyon távoli ország, különleges kultúrával. De mi a perui konyha főelemei? Melyek a legizgalmasabb fogások? 

Ceviche

A hagyományos ceviche a piacokon akár órákon keresztül is pácolódhat, a modern gasztronómiában inkább a pár perces elkészítése a tipikus, hogy a hal minél többet megőrizzen feszes nyerseségéből. A tálalásnál még a tányérra kerül némi édesburgonya, kukorica és saláta köretnek.
 

 

Tudtad? 

Peru a háromezer fajta krumpli országa és a nyárson sütött tengerimalacoké. 

 

Ají de Gallina

Gyakorlatilag minden étteremben kapható ez a csirkéből, rosszabb esetben tyúkból készült étel. Előfordulhat, hogy az ajíval vagyis a chilivel nem fukarkodnak ennél az ételnél, mindenképp legyünk elővigyázatosak, főleg, ha nem bírjuk a csípőset!
 

Carapulcra

A legjellegzetesebb szárított krumpliból készült perui étel a Carapulcra, ami a mi paprikás krumplinkhoz hasonlítható, azonban hús és földimogyoró is van benne, a szárított krumplitól pedig jellegzetes ízt és textúrát kap. Hagyományosan láma vagy alpakkahúst is tesznek bele, mely Peruban, főleg az andoki vidékeken jellemző.
 
 

Lomo saltado

Igazi wokétel a lomo saltado, azaz a hirtelen sült, pácolt marha bélszín, melyet paradicsommal, lilahagymával, rizzsel és sült burgonyával keverve tálalnak fel.
 

Cuy la horno

 
Az Andokban élő népeknél egykor alkalmi eledel volt, ma viszont már mindennapos fogás a cuy la horno, azaz a sült tengerimalac.
 

Ez is érdekelhet: 

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!