Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túl sokat fizetsz a villanyra? Így spórolhatsz a villanyszámládon!

Téged is a rosszullét környékez, amikor megjön a villanyszámla? Csökkentsd néhány egyszerű tippel a havi kiadásaidat! (x)

Spórolhatsz az energiával úgy is, hogy közben nem a sötétben botorkálsz, és a rezsiköltséged mégsem emelkedik.

Válassz mozgásérzékelős világítást

Az évek alatt biztos, hogy te is égve felejtetted már néhányszor a villanyt, vagyis teljesen feleslegesen pénzt dobtál ki az ablakon. Tegyük hozzá, nem csoda, ha feledékenyek vagyunk, hiszen annyi mindent kell nap, mint nap észben tartanunk, hogy már annak is örülünk, hogy a lélegzetvétel automatikusan megy. Legalább ennyire egyszerű lehet, ha áttérsz a mozgásérzékelős világításra.

Ma már a saját konyhádban, fürdőszobádban, vagy az otthonod bármely pontján is lehet mozgásérzékelős a világítás. Ezzel levehetsz egy terhet a válladról, mert biztos, hogy többé nem felejted égve a villanyt, és nem fogyasztasz feleslegesen áramot a feledékenységed miatt.

Az érzékelőt a plafonra is szerelheted, ebben az esetben a teljes helyiségben érzékeli a mozgást. De ha csökkenteni szeretnéd a látószögét, akkor erősítsd a falra. Azt is megválaszthatod, hogy hány méter távolságból érzékelje a mozgást: távolról, 8 méterről is működésbe hozhatod mozgással a világítást, vagyis egészen nagy, illetve hosszú helyiségekben is használhatod.

Világítás a garázsban és a kertben

Nemcsak a lakásba, hanem kültérre, és a garázsba is szerelhetsz mozgásérzékelős lámpát. Így, amikor hazaérsz, nem kell a sötétben tapogatóznod a villanykapcsoló után kutatva. De nem is fog feleslegesen égni a lámpa, ha már nem tartózkodtok kint az udvaron.

Attól sem kell tartanod, hogy az eső, vagy a pára tönkreteszi, vagyis ha egyszer felszereled, biztos, hogy sokáig fogja szolgálni a kényelmedet – és csökkenteni a kiadásaidat. Ha a foglalatba energiatakarékos izzót teszel, biztos, hogy már a következő havi villanyszámládon láthatóvá válik a különbség!

Keress energiatakarékos mozgásérzékelő-rendszereket a Legrand kínálatában itt!
 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!