Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egy túlsúlyos lány miért ne lehetne balett-táncos? Neki sikerült!

Valljuk be, meglepő, ha a 40 kg körüli, alultáplált balettos lányok között felbukkan egy finoman szólva is túlsúlyos lány - Lizzy mégis vállalja testét, mert imád táncolni.

Bár az alábbi videót még tavaly töltötte fel saját instagram oldalára a 15 éves Lizzy Howell, néhány megosztásnak és a Twitternek hála ma már a ducibb, testüket elfogadni nem tudó lányok/fiúk példaképe lett, több mint 40 ezer követővel. Bevallja, nem szereti, ha a 'plus-size' jelzővel illetik, szerinte ha minden gyakorlatot meg tud csinálni, amit a többiek, nem kéne külön kategóriába sorolni, csak mert túlsúlyos.

Lizzynek amúgy orvosai nem javasolják a  táncot, mert komoly testi rendellenessége van (pseudotumor cerebri), ami többek közt azt jelenti, hogy túl sok folyadékot termel az agya. Ő ennek ellenére lelkes és imádja, amit csinál - sőt, mint mondja, a tánc segíti át azokon a nehezebb időszakokon, amiket betegsége is okoz. Lizzy egyébként ma már a különféle fogyatékkal küzdő táncosok nagykövete.

Nézzétek a videót :)

Szólj hozzá!

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Fri, 2019-05-03 07:56

Ha annyira imádná a táncot, akkor hátrébb sorolná a nasikázást. Vagy a betegsége miatt ilyen elhízott?

Patrisha
Patrisha Fri, 2017-01-20 22:04

Nem, neki sem sikerült. Attól, hogy meg tudja csinálni ezt a forgást (rond de jambe fouettét), nem lett balett-táncos. Helyén van a súlypontja, ennyi. Heti 2-3 balettórával senkiből sem lesz balerina, nézzen ki akárhogy.

TomikAliz27
KicsiLizi27 / TomikAliz27 Fri, 2017-01-20 10:33

,,ha a 40 kg körüli, alultáplált,,
Ezt nagyon kikérem magamnak...40kiló vagyok, bár nem vagyok balett táncos, de alultáplált sem. Ilyen vagyok...és ha a balettozó, cikkben szereplő hölgyet sérti, ha valaki zsírfejű bálnának nevezi, akkor engem sért, ha a 40 kilós, vékony hölgyeket le ,,alultáplált,,-ozzák.
Nem vagyok alultáplált, normálisan étkezem, normális mennyiséget, nincs káros szenvedélyem, viszont van egy olyan hozott tulajdonságom, hogy kínkeservesen tudok hízni...
A frász kerülget, mikor valaki minden további nélkül ilyeneket ír, pedig ez ugyanúgy lehet bántó, mint ha valakit ledagadtoznak...

Akara
Bernadett / Akara Fri, 2017-01-20 10:50

Abszolút egyetértek veled, bár én nem tartozom ebbe a kategóriába.
Nagyon sokan nem veszik észre, hogy ugyanolyan bántó, mint amikor vékony lányokra koplalót meg anorexiást kiáltanak, csak azért, mert nekik meg olyan a genetikájuk.

A másik, hogy nem az a baj a túlsúlyos balettossal, hogy túlsúlyos, hanem hogy a balett épp a kecses táncosok mozgásáról szóló performansz. Bárki bármit is mond, ez a forma nem olyan, mint a 40 kg-s nőké. Persze nyilván ízlések és pofonok - hát biztosan van, akinek ez így jobban tetszik.
Viszont az is érdekelne, hogy szegény lány 20 év múlva a tropára ment ízületeivel hogy fog tudni járni. :(