Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tuti nem iszol több energiaitalt az életben, ha meglátod ennek a srácnak a száját!

Elrettentő dolog történt egy ausztrál fiúval, akinek tíz energiaital elfogyasztása után égési sérüléseknek kinéző sebek jelentek meg a nyelvén. 

Az energiaital káros hatásairól évek óta cikkeznek a különböző magazinok, a magas cukor- és koffeintartalmú italnak köztudottan több káros hatása van, mint jótékony.

Az ausztrál származású, de Ázsiában élő Dan Royals a facebookon posztolt képet saját nyelvéről azután, hogy tíz energiaitalt ivott meg egymás után. 

A képen jól látszik, hogy a fiú nyelve úgy néz ki, mintha komplett darabok hiányoznának belőle. Dan a HuffPost UK-nak azt nyilatkozta, hogy szerinte az ázsiai energiaitalokban sok olyan vegyianyag lehet, amelyet nem tüntetnek fel az üdítő hátulján. 

Inkább ezt idd helyette!

,,Miután az orvos látta a nyelvem, elkezdett kérdezgetni a táplálkozási szokásaimról. Felhívta a figyelmemet arra, hogy ezeknek az üdítőknek magas lehet a B-vitamin tartalma. Az italok, amiket elfogyasztottam valóban nagyon nagy mennyiségű B3, B6 és B12 vitamint tartalmaztak" – mesélte a fiú az orvosnál tett látogatása után. 
 
Az orvosi vizsgálat után Dan maga is utánajárt az interneten, milyen hatásai lehetnek a túlzott energiaital fogyasztásnak. Mint kiderült, a srác minden nap minimum 5, vagy annál több italt iszik meg egymás után. 
 
 
Mivel a srácnak nem volt más választása, egyik napról a másikra sikerült letennie a káros üdítőt, így hamarosan a nyelve is elkezdett gyógyulni. 
 
,,Az energiaital függőséget okoz, nélküle pedig törékenynek is gyengének érzem magam, még egy hét elteltével is„ – mesélte a fiú a Huffpostnak. ,,Minden sokkal több energiát igényel azóta, hogy nem iszom meg a napi adagot.”
 

Ezt is olvasd el! – Ezért ne igyatok gyakran energiaitalt!

 

Bár az energiaitalok fokozzák a  koncentráló- és teljesítőképességet, hatásuk valójában semmivel sem tart több ideig, mint egy erős presszókávénak. Az energiaitalok sokszor nagyon magas vitamin- és cukortartalommal rendelkeznek, folyamatos fogyasztása rendkívül káros lehet az emberi szervezetre.  
 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

miadore
miadore Fri, 2019-03-29 20:10

Ez eeeenyhén szólva is félrevezető. Lehet az oka genetikai betegség is, ráadásul az úriember cigarettázott is mellé és egyáltalán nem kizárt, hogy drogot is fogyasztott alkalmanként. Plusz egyáltalán nem jártak (a NoSalty) utána hivatalos forrásoknak, másként fel lennének tüntetve a cikkben. Ne vigyék már vakvágányra az embereket, komolyan... Az már hab a tortánt, hogy "maga is utánajárt az interneten", legalább ne bíztasság a baromságra meg az öndiagnosztikára átvitten az olvasóikat.