Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ügyes asszony így spórol a rezsiszámlán

Már eleged van abból, hogy a fizetésed nagy részét folyamatosan felemészti a rezsiköltség? Ez rajtad is múlik, tehetsz ellene! (x)

Sok apróság, amire ha nem figyelsz, százasokat húz ki a zsebedből havonta. Ezek tényleg nüansznyi dolgok, de mivel számos ilyen eset történik naponta a lakásodban, a mínuszok összeadódnak és a havi számládban realizálódnak. Aztán jön a fájdalmas húzó érzés a zsebed környékén minden fizetés alkalmával. Most felfedjük a titkot, és megmutatjuk azt a pár a csekélység álcáját viselő mozzanatot, amit el kell végezned ahhoz, hogy könnyíts a pénzügyi terheiden:

Fedőt rá!

Tésztát főzöl, vizet forralsz? Tegyél fedőt a lábas tetejére, sokkal gyorsabban felforr a víz, rövidebb ideig használod a tűzhelyedet, kevesebb energiát fogyasztasz. Ugye, milyen pofon egyszerű?!

Mindent a helyére

Kis edényhez kisebb gázrózsa, nagy fazékhoz nagy főzőplatni, minden edény kerüljön a talpának, méretének megfelelő helyre. Ne engedd kireppeni a forintokat, legyen sokkal gazdaságosabb a főzés.

Tartsd melegen a platnin

Az elkészült ételt tartsd melegen a még meleg platnin, ugyanitt az előző nap elkészült rizst vagy más köretet is felmelegítheted. Nem kell újból bekapcsolni vagy a mikróhoz folyamodni egy is hevítésért.

Alkalmazd a sütőt

A melegítésben a sütő is a barátod, ha úgyis bekapcsoltad már, mert éppen húst szeretnél sütni, akkor tervezz hozzá tepsis burgonyát vagy sült zöldséget. Ezeket együtt is sütheted. Külön edényben egymás alatt-felett, félidőben cserélve. Kisebb adag esetében egy tepsiben, ezzel nemcsak energiát spórolsz meg, hanem a mosogatásnál felhasznált víz mennyisége is kevesebb lesz.

Perleátort a csapra

Ez a legjobb víztakarékossági fogás, amit mindenképpen alkalmaznod kell a konyhában és a füdőszobában. A csapokra tekert picike kis perleátor lesz a legjobb barátod a spórolásban, ugyanis 60-85%-kal kevesebb vizet használsz majd a segítségével.

Töltsd tele!

Van mosogatógéped? Ne indítsd be félig üresen. Minimális vízben öblítsd le a koszos edényeket, majd tedd be őket a gépbe. Várd meg, ameddig megtelik, és csak ekkor indítsd útjára. Nem is hinnéd, mi minden belefér a gépedbe, ha helyesen pakolsz bele, használd a kreativitásod!

Pár darabért ne!

Ne indítsd be a mosógéped se egy-két ruha kedvéért. Eredendően nem tesz jót a gépnek, ha nincs benne egy bizonyos súly. Máskülönben meg nem tud különbséget tenni az adagok között, ugyanannyi vizet használ fel egy konyharuhához, mint húszhoz. Kell ez neked? Ugye, hogy nem.

Fűts okosan

Ha nem érted a fűtési rendszered használati utasítását, akkor kérj segítséget. Egy telefon árán nagyon sokat spórolhatsz a számládon. Minek fűtesz, ha otthon sem vagy? Egy jól beállított termosztát csodásan csökkenti majd a kiadásaidat.

+ 1 tipp

Nincs annyi pénzed, hogy napelemeket telepíts a házad tetejére. Az MFB Lakossági hitelprogramjával most ezt is megoldhatod. Kattints ide a részletekért!

Áramtalaníts

A konnektorba bedugott és otthagyott mobiltelefon- és laptoptöltők, attól függetlenül, hogy éppen nincsenek az adott gépbe csatlakoztatva, áramot fogyasztanak. Iktass be a konyhai pulthoz kapcsolódó dugaljsorba, és ugyan így a lakás más helyiségeiben fellelhető konnektorokhoz is egy-egy áramtalanító kapcsolót. Egy kattintás, elalszik a piros fény, és lelki szemeid előtt látod, ahogy befoltozódik az egyik lyuk a kabátzsebeden. Ezen már nem hullik ki több érme!

Legyen hatékony a szigetelés

Elszökik a meleg a lakásból ha az ablakok és a keret között résnyi lyuk tátong. Ne engedd ki, tartsd bent a lakásban ablakszigeteléssel! Tömd be az összes hézagot, hogy ne kelljen feleslegesen feltekerni a hőszabályzót.

Az MFB Lakossági hitelprogramról még több információt itt találsz!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!