Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Új trend: itt a SZÁRAZ CAPPUCCINO...na de mit jelent ez?!

A kávérajongók azt hinnék, ők már mindent ismernek, mégis mindig felüti a fejét egy új trend. A száraz cappucinóról például hallottatok már? Nos, hamarosan előtérbe kerül!

Lassan minden hónapban felüti a fejét egy új típusú kávé a piacon. Hosszú, rövid, dupla és jeges, a számtalan ízesítésről pedig ne is beszéljünk. Viszont mindegyikre jellemző, hogy folyadékként gondolunk rájuk. Épp ezért elég meglepő, hogy megjelent a színen a száraz cappuccino!

Szerencsére nem kell attól félnünk, hogy kávéport kell kiskanállal majszolnunk a poharunkból. Megnyugodhatunk, szintén folyékony koffeinforrásról van szó. Alaposan meglephetjük viszont naprakész tudásunkkal a kedvenc kávézónk baristáját, ha a reggeli rohanásban beszaladunk hozzá egy finom száraz cappuccinóért. 

Na de mit jelent az, hogy 'SZÁRAZ'?

A menő új forma hosszában pontosan megfelel az eredetinek, a különbség mindössze a tej és a tejhab arányában érhető tetten, a kávé- és a tejmennyiség nem változik. A száraz cappuccino kevesebb meleg tejjel készül és vastagabb, tömöttebb rétegben kerül rá a tejhab. 

Arról már ne is beszéljünk, hogy hirtelen előkerült a nedves cappuccino is. Kevesebb tejhabbal a tetején, és milyen meglepő, több gőzölt tejjel. Persze sokakban felmerül a kérdés, hogy nem egyszerűen a már jól ismert kávétípusokról van-e szó, mint amilyen a macchiato és a latte, és csak egy újabb őrületet akarnak csinálni ebből is. Mindenesetre, ahhoz, hogy kiderítsük, tényleg új ízélménnyel van-e dolgunk, meg kell kóstoljuk őket. 

 

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock
via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!