Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egy újabb csodás termék a méltán híres magyar paprikából: a fűszerpaprikamag-olaj

Karakteres ízű olaj préselhető a világhírű hazai fűszerpaprika magjából - édes és csípős változatban is kapható. Érdemes kipróbálni!

Csodásan újszerű termék lett a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA Kiállítás Innovációs Termékversenyének győztese Élelmiszer és Ital kategóriában: a Rubin Fűszerpaprika Magolaj.

A fűszerpaprika ízét és illatát hordozó olaj a magyar gasztronómiai hagyományok tovább örökítésére hivatott. Az új termék kiterjeszti a fűszerpaprika őrlemény használatának lehetőségeit, mivel szélesebb körben használható fel, mint az őrlemény: színezéshez, ízesítéshez, pácoláshoz, salátaolajként, díszítésként, az ételek utólagos feljavítására, de levesekbe, pirítósra, tükörtojásra is használhatjuk. Előnye, hogy nem tud úgy megégni, megkeseredni, mint a nyers, szárított paprikaőrlemény.

Mi is kipróbáltuk a fenti két terméket, mindegyik nagyon finom, karakteres paprikaízű volt. Kollégánk Gábriel salátát, bolognait és mexikói chilis babot is készített a paprikamagolajokkal: „Az édes olaj salátára nagyon jó, hasonlít az íze az őrölt paprikára, de talán még egy kicsit karakteresebb is annál. A bolognainál és a chilis babnál a magolaj egészen más ízt adott az ételnek, sokkal intenzívebb volt, mint amikor őrölt paprikával fűszerezek. Zsírosabb lehet tőle az étel, ezért csak óvatosan – pár csepp elég!”

A csípős változat is finom, nem túl erős, ezért széleskörűen felhasználható (azért kóstoljuk meg, mielőtt kanálszámra mérjük az ételünkbe).

Emellett fogyasztása nagyon egészséges, hozzájárul a normális vérkoleszterinszint fenntartásához, a szem egészségéhez, a látás védelméhez. Magas antioxidánstartalmú, A- és E-vitamin forrás.

Olvasd el korábbi cikkeinket is!:


 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!