Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újabb helyen ismerték fel, hogy a „vegán hús” nem létezik - jól be is tiltották a használatát

Franciaország után az egyik amerikai állam is betiltotta, hogy a különböző húsalternatívákat „vegán húsnak” nevezzék. Nálunk is előfordulnak érdekes vegán fantázianevek.

Néhány hónapja a francia kormány törvényben tiltotta be, hogy a hús alternatívájaként szolgáló termékeket, ételeket HÚSKÉNT forgalmazzák. Most az Egyesült Államok egyik államában, Missouriban döntöttek hasonlóképpen. Az országban a növényi alapú termékeket gyakran nevezik VEGAN MEAT-nek, azaz „vegán húsnak” . A most hatályba lépett törvény szerint nem lehet tévesen beállítani húsnak egy terméket, ha az nem tartalmaz állati eredetű húst. 

Ezentúl tehát nem létezik vegán húsgolyó, növényi alapú bacon és más vegán hústermékek sem. Azok az élelmiszervállatok, amelyeknek ilyen elnevezésű termékeik vannak, át kell hogy nevezzék azokat.

Aki megszegi a törvényt, azt akár ezer dollárra (kb. 280 ezer forint) is büntethetik.

Vannak azonban olyan vállalatok, akik nem hagyják annyiban a dolgot, és pert indítanak Missouri-állam ellen. Szerintük a most hatályba lépett tiltás a sajtószabadságot és a kereskedelmi törvényeket is sérti, ráadásul az alkotmányba is ütközik is.

Vegán fogások oldalunkról:

Ne gondoljuk, hogy Magyarországon nincs probléma. A növényi alapú étrendet hirdető éttermek, büfék előszeretettel teszik oda a „vegán” jelzőt húsmentes ételeik elé. Mi találkoztunk már vegán marhaburgerrel, vegán hortobágyi palacsintával, és vegán gulyáslevessel is. Maradjunk annyiban, hogy ezek sem túl szerencsés elnevezések.

Ezeket olvastad már?

via Foodbeast

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!