Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajon milyenek egy anorexiás nő mindennapjai? Szandra eheti bejegyzésében megmutatja nektek

Szandra ezúttal egy átlagos napját mutatja be. Elmeséli, mennyit dolgozik, és mit eszik egy nap, mióta elindult az életmódváltása.

Kedves Nosalty-olvasók!

Legutóbbi blogbejegyzésemben arról olvashattatok, hogy miként élem meg a jelenlegi helyzetemet, hogy érzem magam a betegségemben. A mai bejegyzésben pedig gondoltam megosztom veletek, hogyan telik egy átlagos napom – bár igazából egyik napom sem olyan, mint a másik, ez benne a jó, de a napi rutinom nagyjából ugyanaz.

Az már a velem készített interjúból kiderült számotokra, hogy egy szabóságot vezetek illetve édesapámmal közösen van egy kis kocsmánk. Ennek megfelelően elég sok dolgom van egy nap, pihenésre ritkán jut idő.

Reggel korán, 5:30-kor kelek általában (hétvégén is, akkor is munka van), összeszedem magam, felöltözöm, elvégzem az ügyes-bajos teendőket, majd 6:30-7:00 között megreggelizek (az időpont attól is függ, hogy csak magamnak vagy édesapámnak is készítek reggelit), ugye ez a hobbim, ha itthon alszik, akkor mindig készen várja őt az étel.

8:00-kor nyitom a varrodát, előtte még kiszaladok boltba vagy éppen a bankba, ha muszáj, vagy sok munka esetén már nyitás előtt dolgozom. Nyitástól kezdve gyakorlatilag nincs pihenés, jönnek az ügyfelek, dolgozom folyamatosan, van, hogy leülni nincs időm.

10:00-10:30 között eszem egy gyors tízórait, majd 12:30-ig munka-munka-munka. Igyekszem úgy beosztani a napom, hogy fél 1-kor ebédeljek, bár sajnos konkrét ebédidőm nincsen. A szabóságban eszem az előző este előkészített ebédet, és reménykedem, hogy nem zavarnak meg.

Sajnos én nem tudok úgy étkezni, mint egy “átlagos” ember, szükségem van a nyugodt étkezésre,

mert nagyon rosszul tudok lenni, ha fel kell ugrálni két falat között vagy abba kell hagyni az étkezést, de ezen próbálok úrrá lenni, a tízórai és uzsonna elfogyasztásakor már nagyjából sikerült is!

Ebéd után folytatódik a munka, 15:30-16:00 körül jön az uzsonna, majd ha 18:00-kor sikerül végeznem és zárnom, akkor kiszaladok még boltba, kellékért vagy épp a postára, gyógyszertárba, orvoshoz stb., amilyen feladat éppen adódik.

Ahogy hazaérek, megvacsorázom, egyben másnapra elkészítem az ebédemet. Számomra nagyon fontos, hogy naponta legalább egyszer, de általában kétszer (ebédre és vacsira) meleg ételt fogyasszak – ilyenkor mikor jön a hideg, még reggel is jobban esik egy melengető fogás.

Vacsi és elpakolás után még vagy dolgozom kint a varrodában vagy a lakásban: bontok/ kézimunkázok vagy a házimunkát igyekszem megcsinálni.

Ha én vagyok a soros a borozóban, akkor este 8-kor zárok, majd elintézem a papírmunkát, ezt-azt. Este 9-10 között kerülök ágyba, ilyenkor, intézem az online ügyeimet, emaileket olvasok, egy kis tv-s háttér aláfestéssel. Ha mindez megvan 22:30-23:00 körül alszom el, az egész napos lótás-futás után ilyenkor már jól jön a pihenés.

Következő alkalommal arról írok nektek, hogy viszonyul a környezetem a betegségemhez. Sziasztok!

Olvasd el sorozatunk korábbi cikkeit!:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!