Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vannak még rendes emberek! - egy hajléktalant egész télre befizettek ebédre egy budai bisztróba

Hajléktalannak lenni mindig nehéz, de télen a legnehezebb. Szerencsére vannak még rendes emberek, akiknek fontos, hogy mások ne éhezzenek ebben az időszakban.

110 ezer forintot adott egy törzsvásárló a Margit körúti Lipóti pékség és bisztró alkalmazottjainak, hogy fél évig abból fedezzék egy hajléktalan napi ebédjét. A történet a Facebookon kezdett el terjedni, miután az egyik alkalmazott nyilvánosan megosztotta. 

A bejegyzésből kiderül, a hely először ódzkodott a felkéréstől, hogy ők feleljenek egy hajléktalan ebédjéért, mert azért ez mégsem a hagyományos ételosztás. Végül nem bánták meg, hogy elvállalták, és elfogadták a pénzt a jótevőtől. 

Közben jobban megismerkedtek a hajléktalannal is, akit Sándornak hívnak. A férfi 13 éve vesztette sofőr állását, miután a főnöke elhunyt. Azóta utcán él, voltak mélypontja, de 3 éve már nem iszik, minden nap tisztálkodik a szállásokon.

A történet tanulságát mindenki levonhatja magában. Remélhetőleg találkozunk még hasonlóval nemcsak a karácsonyi időszakban, hanem utána is...

...ezeket láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!