Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegánsága derített fényt súlyos allergiájára, ami tönkretette egészségét

Rettentő hatással volt egy vegán újság alkalmazottjára a vegán életmód – teljesen tönkretette egészségét, hogy minden állati eredetű ételt elhagyott életéből. Kiderül, miért.

Hogy pontosan mi történt? Nagy nehézségek árán arra is fény derült.

Flic Everett, 49 éves újságíró hölgy felvételt nyert egy vegán magazinhoz, ami az utolsó löket volt számára, hogy addigi (amúgy is vegetáriánus) életvitelét teljesen vegánra váltsa – írja a szeretlekmagyarország.

...és ekkor jöttek a bajok...

Körülbelül 3 évig bírta, de sajnos nem volt elég, hogy pótolta a B12-vitamint, amiről tudta, hogy hiányozni fog szervezetéből, ha vegánként étkezik, egyre több és több kellemetlen testi tünete jelentkezett:

  • eleinte szúró fájdalmat érzett vizeléskor (az orvosok nem értették, miért nem múlik)
  • rossz közérzete volt
  • fogínye minden fogmosáskor vérzett
  • migrén gyötörte
  • szája körül furcsa foltok, fájdalmas kiütések jelentek meg.

A tünetek alapján az orvosok kínjukban gombás fertőzéssel kezelték, de hiába. Szexuális élete is lenullázódott. Flic teljesen tanácstalan volt, hiszen minden vizsgálata eredménytelennek bizonyult. 

Később egy sokadik orvos érzett rá a lényegre: a nőnek NIKKELALLERGIÁJA volt, amit a vegán étrendhez kapcsolódó ételekkel sajnos hatalmas mennyiségben vitt be a szervezetébe, rendszeresen.

Dietetikusunk is írt a vegánságról

Így lehet teljes értékű a vegán étrend

Az allergiát a bizsura adott bőrreakciói árulták el, innen pedig nem volt megállás:

kiderült, hogy a szója, a tofu, a kakaó, a csoki, a kelkáposzta, az olajos magvak, a hüvelyesek vagy a paradicsom is rengeteg nikkelt tartalmaznak, ő pedig ezeket jelentős mennyiségben fogyasztotta, mióta vegán lett.

A felismerés óta odafigyel, tartja a szükséges étrendet, elhagyja, ami tiltólistás, és már halat is eszik, mert az orvosok külön megkérték, hogy fogyasszon valamiféle állati fehérjét, hogy újra erőre kapjon – közérzete jobb lett, tünetei is elmúltak.

„Számomra az az étrend, amit a legjobbnak gondoltam, kiderült, hogy a legrosszabb” - nyilatkozta Flic. 

Hogy mi a tanulság?

Nem lehet egy diétáról, étrendről, irányzatról 100%-osan kijelenteni, hogy jó vagy rossz – lehet, hogy a vegán étrend kedvez a Földnek, az állatoknak, és kisebb a bűntudatunk tőle, de veszélyeztethetjük vele a saját egészségünket, ha nem ismerjük testünket.

Szóval csak óvatosan, ha hasonló kellemetlen tüneteket tapasztaltunk, lehet, hogy allergiások vagyunk valamelyik bevitt alapanyagra – ettől még viszont nem kötelező húst enni!

Ezeket láttad?

forrás

címlapfotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!