Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Végre egy kórház, ahol házi kosztot készítenek a betegeknek

A korházi koszt többé nem unalmas egy amerikai gyerekkórházban. Egy szakács úgy döntött, hogy házi koszttal eteti a gyerekeket.

A kórházi koszt kapcsán kevesen őrzünk szép emlékeket, pedig lehet jó is az ellátás akkor, amikor egy kisebb-nagyobb betegségből próbálunk meg felépülni. Láthatunk pozitív példákat a londoni, a berlini vagy a nyíregyházi kórházban is. Nemrégiben egy amerikai kórházban mutatták meg, hogy lehet jobban csinálni a kórházi étkeztetés.

A memphisi „St. Jude Children's Research Hospital” kis betegei különleges ellátást kapnak annak érdekében, hogy minél előbb meggyógyuljanak. Michael Vetro séf ugyanis behozta a házi kosztot az unalmas kórházi menükbe, így a gyerekek ugyanazokat az ételeket ehetik, amiket otthon. A szakács készít indiai, koreai és mexikói fogásokat is, ha éppen az a kis beteg kérése. Vetro nem mond nemet egyetlen gyereknek sem.

Ami még meglepőbb, hogy a szakács a kicsik szüleit is behívja a kórházba, és arra kéri őket, hogy mutassák meg, hogyan készítik otthon az ételeket. Ezzel Vetro eléri, hogy a gyerekek és a szülők is megnyugodjanak, az előbbiek tényleg ugyanazt kapják a kórházban, mint otthon, az utóbbiak pedig ne érezzék úgy, hogy kiesett kezükből a gyermekük gondozása.

A kórházban természetesen egy á la carte menü is elérhető, de Vetronak az a tapasztalata, hogy ha valaki beteg, akkor otthoni körülmények között jobban gyógyul, és ebben a házi kosztnak is fontos szerepe van. A férfi körülbelül 70 gyereket szolgál ki naponta.

Ezeket olvastad már?

via Eater

Címlapfotó: iStock

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!