Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Verj tejszínhabot egyetlen befőttesüvegben!

Utálod a tejszínhabverést, és hogy mindig elő kell venni hozzá a habverőt? Ehhez most nem kell más, csak egy befőttesüveg! És tényleg csak ennyi.
A tejszínhabverésből kiskoromból mindig az ugrik be, ahogy anyukám szenvedett vele, mikor próbálta kézi habverővel felverni, de sajnos sokszor egyszerűen nem lett olyan igazi tálat fejjel lefelé fordítós és mégis bennemaradós kőkemény. Aztán volt a csúnya rózsaszín habszifonunk, utána meg megjelentek a robotgépek, kézi elektromos habverők, azóta nincs sok gondunk a kemény habbal. 
Ez a trükk viszont nem igényel semmilyen extra gépet, habverőt, csak egy jól záródó befőttes üveget. 
 

Eljárás

Önts egy befőttes üvegbe kb. 3/4-ig nagyon zsíros (~36%-os) habtejszínt, csukd rá a tetőt, és rázd jó erősen 2-3 percig. KÉSZ. Felfordítottad? Nem folyt ki? Szuper!
 

Tejszínes csodák:

Szólj hozzá!

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Liesa
Liesa Tue, 2016-01-05 14:50

Szerintem a legjobb, hogy felverve kevesebb mint folyékonyan.. :)

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Tue, 2016-01-05 11:48

-"ez itt a kérdés", -de tényleg!...
-amúgy, -szerintem, -ez, így, legföljebb, -az angol, -"placcsos" állagú tejszínt eredményezheti...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2015-10-15 19:08

Majdnem tökéletes módszer vaj készítéséhez. Tejszínhab nem lesz előle - túl kevés a levegő hozzá.

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2015-10-19 13:36

Az Sem rossz! :) :) :) - meg nem probaltam ki... Ugy latom, maradok a habverönel.