Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A világ egyik legkeményebb versenyére készül ez a láb nélküli férfi

Hihetetlenül inspiráló annak a férfinek a története, aki most készül egy 225 kilométeres triatlonra.

Roderick Sewell sípcsontok nélkül született, ezért két éves korában amputálni kellett a lábait. Nem sokkal ezután megkapta első művégtagjait, amit ahogyan nőtt, folyamatosan cserélni kellett volna, ezt édesanyja azonban egy idő után már nem tudta anyagilag finanszírozni. A nő ezért úgy döntött, hogy abbahagyja a munkát, ugyanis úgy tudta, hogy így az állam majd fizeti fia műlábainak költségeit. Sajnos azonban kiderült, hogy nincs ilyen támogatás és az utcára kerültek. Négy évig éltek különböző hajléktalanszállókon, de végül sikerült újra otthonra találniuk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

F Hawthorne (@robotlegs_and_bballer) által megosztott bejegyzés,

Roderick nem sokkal ezután megismerkedett a Challenged Athletes Alapítvány edzőivel, akiknek köszönhetően megtanult kézen állni, úszni és kosárlabdázni is. A nonprofit szervezet megszerettette vele a sportot és egyre komolyabb versenyeken indult el. Most pedig élete egyik legnehezebb kihívására készül Roderick, ugyanis elindul az Ironman világbajnokságon szombaton.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

F Hawthorne (@robotlegs_and_bballer) által megosztott bejegyzés,

A verseny során a férfinak összesen 140,6 mérföld úszást, kerékpározást és futást kell teljesítenie majd. A megmérettetésre kevesebb mint két hónapja volt készülni. Ha Rodericknek sikerül végigcsinálnia, akkor ő lesz az első ember a világon, aki lábak nélkül volt képes végigcsinálni a versenyt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

F Hawthorne (@robotlegs_and_bballer) által megosztott bejegyzés,

Szabadidejében a fiatal férfi parasportolókkal találkozik, akiknek próbál minél több inspirációt adni. 

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Instagram

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!