Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vizsgálat indult a Haribo-gyár ellen - kiderült, hogy döbbenetes körülmények közt készülnek a gumicukrok

Elképesztő negatív "reklám" a HARIBO háza táján - kiderült, hogy a vidám színes gumimacik és békák rettenetes utat járnak be, míg a szánkba kerülnek.  

Nagy vihart kavart a német ARD TV-csatorna Haribo-s riportja, amely a világhírű gumicukormárka munkásainak kizsákmányolásáról és az alapanyagbeszerzőknél uralkodó megdöbbentő körülményekről tanúskodik – írja a 24.hu.

Egy 45 perces videóról van szó, ami a brazil munkások – gyakorlatilag rabszolgák – életét mutatja be, amit látunk, az pedig enyhén szólva is megdöbbentő.

Hozzávetőlegesen 400 Ft-os órabérért dolgoznak igencsak embertelen körülmények közt, és általában nem csak 8 órát. A napi 3200 forintnyi pénzt egy mosdóval, ivóvízzel alig rendelkező, kiépített infrastruktúra nélküli területen végzik – a helyszín azért Brazília, mert itt terem a gumicukrokhoz szükséges őshonos faféle, amiből a karnuabaviaszt kinyerik.

A munkavégzés a fák között, esőerdőben történik, és nem veszélytelen – hatalmas késekkel, szerszámokkal nyerik ki a fákból a viaszt. Sokuk vállal éjszakai műszakot – az alvást pedig jobb híján a teherautókon oldják meg.

Ezt láttad?

Melyik lett a legjobb trappista sajt? Kiderült! 26 terméket vizsgált meg tüzetesen a NÉBIH

A videó második fele is tartogat meglepetést – ez már az észak-német, Gelatin nevezetű gazdaságot mutatja be, ahol a gumicukorhoz elengedhetetelen zselatin gyártása zajlik.
A zselatinhoz pedig ugye disznó is kell – a sertéstelepen az újságírók rettenetes körülményekkel találták szembe magukat. Az állatok kerülgetik elpusztult társaikat, sokuk teste sebes, szerencsétlenek saját ürülékükben tapicskolva élnek.

A Haribo reagált a vádakra, állításuk szerint a videó „aggasztó”, ezért vizsgálatot rendeltek el az ügyben.

Ez is érdekelhet!

via 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!