Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ági 10 millió forintot érő menüsora

Hát, eljött a nagy nap - A Konyhafőnök 3. évadának nyertese Ági, a négygyermekes háziasszony lett! Milliókat érő menüsorát itt láthatjátok, készítsétek el Márton napra Ti is!

Orbán Ági nyertes menüsora

Zöldségkrémleves magos ropogóssal

Hozzávalók

  • 2 fej zeller szárastul levelestül
  • 4 sárgarépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 szem krumpli
  • só és bors
  • friss kakukkfű
  • 200 ml sűrű főzőtejszín
  • 10 dkg parmezán
  • fél marék rókagomba
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek tökmagolaj

A ropogóshoz

  • 20 dkg liszt
  • 13 dkg vaj
  • 2 ek főzőtejszín vagy tejföl
  • só és bors
  • szezámmag, lenmag és pucolt tökmag a “szóráshoz”
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Feltesszük főni a zöldségeket apróra vágva, de a zellerből, a répából és a krumpliból hasábot is vágunk, amit majd kiveszünk, és vajon átpirítunk. Ízesítjük a levet, majd ha megfőtt, kivesszük a főzőléből, és összeturmixoljuk. Az átpasszírozott pépet visszatesszük a tűzre, majd tejszínnel, vajjal és parmezánnal gazdagítjuk, ha kell, utánasózunk.
  2. A rókagomba nagyobbik részét meghagyjuk, és pici zsiradékon megpirítjuk.
  3. A tészta sós linzi lesz: hengeresre formázzuk a tésztát, majd a magokba forgatjuk, tepsibe rakjuk, tojással megkenjük, készre sütjük. Ezzel a tésztarúddal, pirított gombával és zöldségekkel tálaljuk a levest.

Sült libamell csicsókapürével és almavariációkkal

Hozzávalók

  • 2 db libamell
  • 1 db libamáj
  • 1 db libafarhát
  • 2 db vargánya (ha lehet friss)
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 zsemle
  • 1 marék zsemlemorzsa
  • 1 libanyak bőre
  • 1 kg csicsóka
  • 3 db sárgacékla
  • 3 db zöld alma és 1 db piros alma
  • friss rozmaring- és kakukkfűágak
  • só és bors
  • 10-10 dkg fehérrépa, sárgarépa, zeller
  • 1,5 dl vörösbor
  • 2-3 ek vaj
  • 1-2 ek jó minőségű vegyesgyümölcs-pálinka
  • 1 kanál mustár
  • 2 db lapzselatin

A díszítéshez

  • lila madársóska virággal
  • póréhagymacsíra

Elkészítés

  1. A libamelleket sózzuk, borsozzuk, serpenyőben a bőrét “kiolvasztjuk”. Megfordítjuk, és kis kérget sütünk a másik felére is, majd 100 fokos sütőben 20-24 perc alatt készre sütjük.
  2. A libafarhátat jól megpirítjuk a sütőben, közben lábasban cukrot karamellizálunk, majd hagymát, répát, gyökeret pirítunk, és vörösborral felhúzzuk a mártásalapot, végül a lepirult farháttal intenzíven főzzük-redukáljuk. Mikor már sűrűsödik, rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük. Ha kész, akkor leszűrjük, majd hideg vajjal beállítjuk a sűrűségét és a “fényét”.
  3. A libanyak töltelékét összeállítjuk az áztatott zsemléből, libamájból, vargányából petrezselymes pirított vöröshagymából, fűszerekből és a zsírtalanított, vastagabb végén összetűzött nyakba töltjük. A nyakat 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.
  4. Egy almát összeturmixolunk, átpasszírozzuk, majd limemal és pici sóval ízesítjük, és lapzselatinnal összemelegítjük. A kész almapépet folpackos formába töltjük, és dermedésig hideg helyen tartjuk.
  5. A maradék almából ujjnyi vastag szeleteket vágunk, kiszúróval egyformára mintázzuk őket, majd vajon megpirítjuk, pálinkával flambírozzuk.
  6. A piros- és a zöldalma héjából is vékony csíkokat vágunk, majd jeges lime-os lében hagyjuk, hogy “összekunkorodjanak”.
  7. A csicsókát megfőzzük, majd pürésítjük, ízesítjük. A sárgacéklát apróra kockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Ha kész, leszárítjuk, majd forró olajon megpirítjuk, hogy szép színt kapjon, és a kész csicsókapüréhez keverjük.

“Őszi” ecklerfánk gesztenyekrémmel

Hozzávalók

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 125 g jó minőségű étcsokoládé
  • 85 g cukor
  • 10 g kakaó
  • 50 g vaj
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • gesztenyepüré
  • 4 cl rum
  • fél lime leve
  • fél-fél tk fahéj, szegfűszeg, csillagánizs
  • 500 g szilva
  • 1,5 dl tejszín
  • 10 dkg sült egész gesztenye vagy friss

Elkészítés

  1. Az égetett tésztát elkészítjük, majd babapiskóta alakúra kinyomjuk egy zsírozott, lisztezett sütőlemezre, és készre sütjük.
  2. A kimagozott szilvából lekvárt főzünk fahéjjal és cukorral, majd kihűtjük.
  3. A kihűlt fánkhüvelyek tetejét levágjuk, a kész szilvalekvárt alulra öntjük, majd rá csokimousse-t töltünk.
  4. A gesztenyemasszából tejszínnel, rummal krémet készítünk, és a fánk mellé tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tezsoja
Tezsoja Sun, 2015-11-29 14:55

Szerintem se tul pontos a recept,de hat ez van, gondoltam ,hogy karira ezt csinalom,marmint a desszertet de hat ez nem tul nagy segitseg :(

Bubu46
Bubu46 Sun, 2015-11-08 07:35

Először is: megérdemelte a győzelmet, gratulálok .
De ez a leírás nem egyértelmű : a gesztenyemassza krémet biztos, hogy nem a sütibe, hanem " mellé " tálalta ?! A fénykép mást mutat...