Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kedvencünk a krumplis tészta

A krumplis tésztát mindenki szereti. A konyhafőnök első adásából most kiderül, hogy tudod egy új módszerrel igazán különlegesen elkészíteni!

Granatír, granatér, grenadírmars, gránátos kocka – és ez még csak egy pár azokból a nevekből, ahogy a krumplis tésztát nevezik. Nem teljesen tisztázott, honnan ered, egyesek szerint a slambuc nevű pásztorétel „polgáribb” változata – sokkal valószínűbb azonban, hogy a Monarchia korában alakult ki, és eredetileg katonák eledele volt. Állítólag akkoriban sem a katonai koszt volt gasztronómia csúcsa, a laktanyákban pedig gyakran szolgáltak fel főzeléket vagy paprikás krumplit tésztával kiegészítve. Ha csak a nevét nézzük, akkor ez hangzik valószínűbbnek. 

Voltaképpen mindegy is, honnan ered a krumplis tészta, az egyszerű, laktató és olcsó ételen generációk nőttek fel azóta is. Nyáron kovászos uborkával, tavasszal friss salátával, télen pedig csalamádéval vagy céklával. 

A Konyhafőnök első adásában ezt a népszerű ételt készítette el a séf receptje alapján az összes szakács is. A séf saját tésztát készített, nem a megszokott kockát, hanem szélesmetéltet. Kolbászt aprított, a fővő krumplihoz adta, majd a paprikás krumpli alapot lepürésítette, átszűrte, habszifonba töltötte, és ezt a krémet adta a tésztához. 

Négy kedvenc a Nosalty krumplistészta-receptjei közül

Mindenkinek megvan a maga saját kedvenc receptje, hiszen ha krumplis tésztáról van szó, ahány ház, annyi szokás – van, aki paprikásabbra, más sápadtabbra készíti, akad, aki tesz bele kolbászt vagy szalonnát. Ha egyszer ráértek, készítsétek el házi tésztával a séf receptje nyomán – és figyeljétek meg, ráismernek-e a vendégek!

Tudj meg még többet a Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kati8930
kati8930 Wed, 2015-10-07 15:32

Ez nem krumplis tészta, mivel nem lehet érezni a krumplidarabokat, csak az ízét. Ez egyszerűen krumplikrémes tészta. A séftől többet vártam volna.