Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Készíts ketchup- és mustárgolyót!

A molekuláris gasztronómiáról sokan azt gondolják, csak professzionális körülmények között lehet gyakorolni. Most bebizonyítjuk, hogy otthon is varázsolhatsz!  

A Konyhafőnök mai adásában Litauszki Zsolt, a Zsidai csoport nyolc éttermének kreatív séfje mutatta meg a versenyzőknek, hogyan működik a molekuláris konyha - sous vide báránygerincet készített sütőtöktextúrákkal. Sokan azt gondolják, hogy képtelenség otthon a molekuláris konyhával operálni, hiszen speciális eszközöket és technikát igényel - most megmutatjuk, hogy ez nem így van! A házi hamburgerkészítés így is nagy népszerűségnek örvend - ha legközelebb készítesz, tálalj mellé jópofa ketchup- és mustárgolyókat. Mutatjuk, hogyan!

És hogy mit kell tenned?

  • Tegyél 2 dl olívaolajat a mélyhűtőbe fél órára.
  • Önts össze negyed bögre vizet és kétharmad bögre ketchupot. 
  • Adj hozzá egy tasak agar-agart
  • Tedd egy lábasba, és kevergesd, amíg fel nem forr.
  • Tedd egy kisebb tálba, és pipettával csöpögtess cseppeket a mélyhűtőből előkapott olajba.
  • Tégy ugyanígy a mustárral is!
  • Tegyél egy nagyobb tálba hideg vizet, és kanalazd ki az olajból a ketchup- és mustárgolyókat.
  • Keverd meg az egészet, és szűrd le.
  • Tálald tetszés szerint!

A Konyhafőnök adásáról itt tudhatsz meg még többet!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vicajuhasz
vicajuhasz / vicajuhasz Fri, 2015-11-06 15:46

Kocsonyásító anyag az agar-agar, mint a zselatin, csak nem állati eredetű. Bioboltban szokták árulni :)

zsfranczen
zsfranczen Fri, 2015-11-06 14:01

ezek a golyok nagyon tetszenek
egy bökkenő van, hogy nem tudom mi ez a hozzávaló:
Adj hozzá egy tasak agar-agart