Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyrostál - ahogy Csabi készíti

A Konyhafőnök 3. adásában új versenyzőket ismerhettünk meg. Első feladatuk nekik is egy saját kedvenc recept elkészítése volt, melyek közül nekünk Csabié tetszett a legjobban.

Az Ács Csabi-féle gyros tál

Hozzávalók

2 közepes burgonya, olívaolaj, 1 doboz görög joghurt, 1 kígyó uborka, 1 fej fokhagyma
20 dkg csirkemell, 1 fej jégsaláta ( vagy tépett zöldsaláta ), 1 fej lilahagyma, 1 db paradicsom
1 db kápiapaprika, 1 db citrom, apróra vágott petrezselyem, só, bors
Gyros fűszerkeverék: oregánó, fűszerpaprika, köménymag, kakukkfű, babérlevél, majoranna, rozmaring, bazsalikom

Elkészítés

  • A burgonyát hasábokra vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, kakukkfűvel, petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, összeforgatjuk, és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt ropogósra sütjük.
  • A  kígyó uborkát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy doboz görög joghurtba 2 gerezd fokhagymát nyomunk át fokhagymaprésen, majd beletesszük az uborkát és egy kevés sót.
  • A húst felvágjuk kis kockákra, meglocsoljuk olívaolajjal, 2 gerezd fokhagymát adunk hozzá, megfűszerezzük a megadott fűszerekkel, és egy serpenyőben kis olívaolajon megpirítjuk!
  • Összevágjuk a paprikát, paradicsomot, lilahagymát, zöldsalátát, majd egy tálba összekeverjük, meglocsoljuk olívaolajjal és egy lime levével.
  • A képen látottak alapján tálalunk.

Tudj meg többet a Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lintallerkata
lintallerkata Fri, 2015-11-13 14:19

Imádom őket! :)
Az első perctő fogva "tátott szájjal" bámulom őket:
ezek a drága pici gyerekek felnőtteket megszégyenítő módon sürögnek-forognak-főznek- és tálalnak!
Mindig van kedvencem, de a Junior-ban nem tudom ki lehetne...
Csabi (is) hihetetlenül ügyes!

HAJRÁ!!! :)