Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (1)

leírás

 
Az ernyősvirágzatúak családjába tartozó fűszernövény, amely keletről (Indiából, Egyiptomból) származik. Már az ősi Kínában ismerték és szent növényként tisztelték, az ókori Rómában is használták. Európában az ánizs zöld magját a pékek nagyon régóta használják fűszerként perecek, lepények, knäckebrot, de kekszek és sütemények (különösen mézeskalács, szuflék) illatosítására is. Az ánizst elterjedten használják a cukoriparban (Flavigny drazsé) és a szeszgyártásban (Pastis aperitif, Anisette likőr). Apróra vágott leveleivel marinált zöldségeket, salátákat, Dél-Franciaországban pedig halleveseket ízesítenek. A kapor egyik francia elnevezése is „hamis ánizs”.
 
Forrás: Larousse

mikor vegyem

Bármikor

hogyan tároljam

 
Az ánizs azon fűszerek közé tartozik, melyek nem tarthatóak el hosszabb ideig, mert igen gyorsan elveszíti aromáját. 

Ánizs alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Csipszi
        Csipszi Mon, 2012-09-10 21:31

        Kedves Nosalty! Az ánizst mozsárban törjem össze felhasználás elött?
        A választ előre is köszönöm. Ági