Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A Calvados érlelt, Normandiai almaborból készített, hagyományos párlat. Az almabor vagy más néven cider, egy jellemzően almából, erjesztéssel készített, kellemesen savanykás ízű, alkoholos ital, melyet többek között Franciaországban, Finnországban és Angliában is készítenek.
Cefréjének készítéséhez 30-50 féle almát használnak fel. A helyiek szerint meghatározó, hogy a friss almalé mekkora cukor-, illetve savtartalommal bír. Szerintük a tökéletes ital elkészítéséhez, édes, keserédes, savanyú és keserű almákat kell felhasználni. A négy alaptípus kiegyensúlyozottsága alapfeltétel.
A cidert körteborral, "poiré"-val is keverhetik a készítés során. A Calvados alkoholtartalma 40-42%. Termelőhelye alapján a XIX. század elejétől kezdték ezt az almaborpárlatot Eau de Calvados--nak nevezni.
A Calvados-t főként étkezések után, vagy az egyes fogások között fogyasztják, mert nagyon jó, ún. digestif, emésztést elősegítő ital. A Calvados-t fagylaltkelyhekben, koktélokban, aperitif-ként, ill. digestif-ként szolgálják fel.
Ízvilágában nagyon jól illik a sajtokhoz, csokoládéhoz, édességekhez, csokoládés krémekhez és a fagylaltokhoz. Számos normandiai receptben is felbukkan alapanyagként, melyeknek fő összetevője a garnélarák, a borjú vagy a csirke.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen; bárszekrényben.

Calvados alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!