Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

 
A csicseriborsó az egyik legősibb kultúrnövény, leginkább az indiai, az arab és a mediterrán konyhákban használják. Nagyon egészséges hüvelyes, gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, emellett magas szénhidrát és fehérjetartalma miatt a vegetáriánus étrend fontos alapanyaga. A csicseriborsóból készült liszt rendkívül sokoldalúan felhasználható. Süthetünk belőle kenyeret, süteményeket, kekszeket, de szószok sűrítésére is kiválóan alkalmazható. Csicseriborsólisztet előállíthatunk otthon is, ha van a pirított borsószemek őrlésére-porítására alkalmas eszközünk, de bioboltokban, nagyobb hipermarketekben is beszerezhető. Ára nagyjából a lenmagból, kölesből, hajdinából készült lisztek árához hasonló.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen, jól záródó dobozban.

Csicseriborsóliszt alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!