Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (4)

leírás

A félreértések elkerülése végett a curry por (ejtsd: köri) nem keverendő össze a curry-vel (ejtsd: kari), mely utóbbi nem az indiaszerte elterjedt fűszert, hanem a szószos elkészítési módot jelöli.
A curry por a brittek találmánya, hogy az indiai konyha jellegzetes fogásait könnyen, a legkisebb fáradozás nélkül tudják az asztalukra tenni. Az indiai hódoltságba érve, azt látták, hogy gyakran kerül az asztalra egy jellemzően sárga, zöldséges mártás. A mártás - illetve a curry por - jellegzetes színét a kurkumától kapja.
Indiában ahány ház, annyi curry por. Mivel nincs egy általánosan bejegyzett recept, ezért szinte minden családnak megvan a maga jól bevált fűszerkeveréke.
A fő komponense a koriandermag a maga tiszta, citromos ízével. Emellett jellemzően még római köményt, fekete borsot, chili-paprikát, görögszénát (lepkeszegmag) pirítanak egybe szárazon, majd pedig porrá örlik.
Kiegészítő fűszer lehet még a gyömbér, dahl (lencsepor) valamint édes fűszerek (fahéj, szegfűszeg, kardamom). És ahogy azt már megtudhattuk kurkuma a színe miatt elhagyhatatlan eleme.
Megjegyzendő, hogy létezik egy növény is curry néven, melynek babérlevélre hasonlító leveleit elterjedten használják a dél-indiai illetve a sri lanka-i konyhában.
 

mikor vegyem

Gyakorlatilag bárhol, bármikor megvásárolható.

hogyan tároljam

Saját csomagolásában, vagy jól záródó fűszertartóban tárolható.

Curry por alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások (4)

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    witch
    witch / witch Thu, 2013-01-17 00:36

    Kb. 6 honapig, szaraz, huvos helyen. A legidealisabb, ha
    nem eri feny es uveg vagy fem edenyben van.