Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (4)

leírás

Az étkezési keményítőt dobozos kiszerelésben, por alakban forgalmazzák, többféle márka létezik. Általában búzából, kukoricából vagy burgonyából készítik, de létezik rizskeményítő is. Az olaszok minden liszthez 1/3 részben ajánlják a rizskeményítő használatát. Az étkezési keményítővel történő  sütés nagyon egyszerű. Kevés hideg folyadékkal (víz, tej, stb.)  csomómentesre keverjük, és állandó, folyamatos keveréssel a sűrítendő, már forró krémhez, folyadékhoz adjuk, majd ismét felforraljuk. Hosszabb ideig nem szabad főzni, mert a keményítő hatása csökken.

mikor vegyem

Bármikor

hogyan tároljam

Száraz helyen.

Étkezési keményítő alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások (4)

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    kotnyeles
    kotnyeles Tue, 2011-12-20 22:35

    Tud valaki egy bombabiztos módszert lekvár sűrítésére, úgy, hogy utána sütéshez is használható legyen a lekvár, ne ázzon szét a tészta? Fél napig főztem, most is olyan mint a víz, kidobni sajnálom, de így használhatatlan. Jól jönne a Karácsony süteményekhez(hókifli).
    Üdv, Kotnyeles.

    Orsamorzsa
    Orsamorzsa Thu, 2011-09-22 16:48

    Mi a különbség közöttük?
    Ha étkezési keményítőt ír egy recept, azt lehet helyettesíteni kukorica-burgonya keményítővel?
    Illetve ha valamibe kukorica kell, akkor abba mehet burgonya, és fordítva?
    Köszönöm,

    Koszider
    koszider / Koszider Sun, 2011-03-20 13:39

    A kínai ételeknek - már mint a kínai büfékben tapasztalt ételeknek - sokak számára kellemes, sűrű, fényes szaftja is az étkezési keményítőtől keletkezik. Annak a bizonyos édes-savanyú levesnek pedig elengedhetetlen része, ettől lesz olyan sűrű, bébi-nyákleves állagú.
    De bármibe bele lehet zúdítani, ami hosszabb levűre sikerült az elvártnál, ugyanis semleges ízű, csupán sűrít, de nem ízesít. (Újramelegíteni nem lehet, mert eltűnik a sűrűsége.)
    Koszider