Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (1)

leírás

 
Bizonyos korhadéklakó gombafajták fatönkön, tuskón, élő fák elhalt vagy beteg részein élnek. Ilyen a csengettyűgomba, tölcsérgomba, tőkegomba, kénvirággomba, tuskógomba stb. Ezek közül csak néhány ehető, mint pl. a barna csengettyűgomba (ennek is inkább a fiatalabb változata), a gyűrűs és a csupros tuskógomba, amelyből finom pörkölt készíthető, de az előbbi nyersen mérgező, ezért hosszú főzést igényel. Ehető még a szürke, az óriás és a sereges tölcsérgomba valamint az ízletes tőkegomba. Gombászás után a zsákmányunkat érdemes szakértővel megvizsgáltatni, mielőtt a konyhában felhasználnánk!

mikor vegyem

Főleg késő nyáron és ősszel van szezonja.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Fagomba alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Toocsi
        Oláh Tóth Zoltán / Toocsi Fri, 2012-09-21 09:26

        Tisztelt gomba kedvelők!

        "Gombászás után a zsákmányunkat érdemes szakértővel megvizsgáltatni, mielőtt a konyhában felhasználnánk!" Én egy kifejezéssel nem értek egyet az előbbiekből: " érdemes ". Nagyon-nagyon ajánlott! Vagy talán ismerős a mondás: ... minden gomba ehető EGYSZER! ... Imádom a gombákat, tavasztól késő őszig szívesen gyűjtöm és fogyasztom nagyon sok fajtájukat már közel 60 éve, de csak azokat, amiket 100% biztosan ismerek.... van néhány.