hozzászólások

leírás

Vadon egész Eurázsia erdeiben előfordul, a piros ribizli rokona. Cserjén teremnek a savanykás, fekete bogyói. A feketeribizlinek a legmagasabb a C-vitamin tartalma a bogyós gyümölcsök közül, emellett nagyobb mennyiségben van benne E-és B-vitamin, karotin. Vásárláskor ügyeljünk, hogy szárastól vegyük a ribizlit, ugyanis a zöld szárai árulkodnak a frissességéről, valamint a megvett ribizliszemek legyenek épek. Nyersen fogyasztva, dzsemnek, szörpnek, bornak és süteményekbe kiváló. A fagyasztást jól bíró gyümölcsök közé tartozik.
Magas pektintartalmú gyümölcs, jó lekvár alapanyag, alacsonyabb pektintartalmú gyümölcsökből készülő híg lekvár természetes módon sűríthető vele.
 

mikor vegyem

Frissen nyáron, fagyasztva bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben pár napig eláll.

Feketeribizli alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!