Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Egyike a hazánkban, illetve egész Európában fogyasztott legnépszerűbb teáknak. A fekete tea a trópusi, szubtrópusi éghajlatot kedvelő teacserje leveleiből készül. A tealevelek feldolgozása közötti különbség alapján különböztetjük meg a különféle teafajtákat. A fekete tea markáns, aromás ízét az adja, hogy szárítás után a tealevelek egy fermentálásnak nevezett oxidációs folyamaton mennek át. Ennek során ugyan elveszítik antioxidáns anyagaik nagy részét, azonban karakteresebb ízt kapnak. A fekete tea ezért gyakorol kevésbé jótékony hatást a szervezetre, mint például a zöld tea. A fekete teában lévő koffein mértéke nagyobb, mint a kávéban található mennyiség, azonban a teából a szervezetbe jutó koffein lassan, fokozatosan szívódik fel. A teában található teanin elnevezésű aminosav pedig nyugtatja idegeinket. A fekete teát fogyaszthatjuk magában, forrásban lévő vízzel leöntve, ízesíthetjük cukorral, mézzel, citrommal, tejjel, alkohollal, illetve számos különböző fűszerrel. Különböző italok alapanyagaként is felhasználhatjuk.
fotó: sxc.hu

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen, sötét, zárt dobozban.

Feketetea-fű alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!