Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harmathy Ildikó Burgonya alapanyag

energiamegoszlás

kalóriatartalom

gramm
77 kcal
alapanyag kategóriák

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Mon, 2012-12-10 18:21

Na, ezt a story-t ahogy elolvastam eszembe jutott a
legjobb etel amit eletemben ettem:hejaban fott
krumpli cikkekre vagva es olvasztott vajba tunkolva!

witch
witch / witch Wed, 2012-12-12 17:12

Koszi az otletet! Az unnepi hajra utan, feltetlen
kiprobalom. Mindig van itthon fustolt sajt, mert az
a lanykam kedvence.*+*

Tulipán
Tulipán / Tulipán Wed, 2010-09-29 18:01

Sziasztok!

Én beházasodtam egy burgonyatermesztéssel foglalkozó családba, ahol mi is „szimbiózisban” élünk a krumplival, így láttam már sok fajtát. Azóta próbálom a szüleimmel, barátaimmal is megismertetni a különböző hasznosítási módokat, mert tényleg nem mindegy, hogy melyik ételhez melyik fajtát használjuk (bár vannak univerzálisan használható fajták, mint a például a Desiree). Biztosan sokan jártak már úgy, hogy az egyik pillanatban még kemény krumpli a következő pillanatban már menthetetlenül szétfőtt. Arra pedig kifejezetten érdemes odafigyelni, hogy jól bevált helyről, jó minőségű krumplit vegyünk, mert sok helyen összeborítanak két-három fajtát is, aztán bosszankodhat otthon a háziasszony, hogy az egyik krumpli szétfőtt a másik meg még mindig kemény. Arról már nem is beszélve, hogy külföldről sokszor a szeszburgonyát is eladják Magyarországra étkezési célra, de annak sem a tárolhatósága, sem az ízen nem az igazi (és gyakran szürke is a belseje).
Én úgy tudom, hogy a szolanin a főzéssel távozik a burgonyából. De az biztos, hogy az íze elég vacak a zöld krumplinak. Vastagon kell hámozni, és bő vízen kell megfőzni. Kisgyereknek így főzve sem adnám.

Jó krumplis főzőcskézést mindenkinek!
Beus

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-03-24 01:11

Kedves Ildikó! Egy hozzáfűzni valóm van, a zöld krumpli nem "éretlen", hanem fény hatásának volt kitéve, és ezért a szolanin /remélem jól tudom/ tartalma megnőtt. Ezért zöld és rossz ízű. Nem szabad megenni, főleg nem kisgyermeknek, mert mérgezést okozhat!