Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A karalábélevél tápanyagokban gazdag része a karalábénak, háromszor annyi vitamint és karotinod vegyületet tartalmaz, mint maga a gumó. Vásárláskor segítségünkre lehetnek, ugyanis a levelek milyenségéről tájékozódhatunk a karalábé frissességéről: ha üde, zsenge leveleket látunk, biztosan nem fogunk mellé.
A konyhában leggyakrabban töltelék „csomagolásaként” szolgál (helyettesítve a káposzta- vagy szőlőlevelet), zöldséglevesek kiváló kiegészítője lehet, manapság azonban nyersen is felhasználják frissítő, energetizáló (zöld)turmix alapanyagaként.

mikor vegyem

Igazán, friss zsenge karalábét (így a hozzátartozó leveleket is) késő tavasszal, kora nyáron tudunk vásárolni.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

Karalábélevél alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!