Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (1)

leírás

A kecskének nincs olyan része, amelyet ne lehetne hasznosítani. Ennek ellenére hazánkban sokan idegenkednek a kecskehús fogyasztásától, és kecskehús üzleti forgalomban csak elvétve kapható.
Mivel a kecske zsírszövetei a juhokéval ellentétben nem az izomszövetek közé épülnek be, a húsa egyáltalán nem faggyús. Magas a tápértéke, könnyen emészthetős, ezért a diétás étkezés fontos eleme lehet.
Az íze miatt is érdemes kecskét fogyasztani, de mindig hártyázzuk le felhasználás előtt alaposan. Ha sütjük a húst, érdemes 2-3 nappal előtte bepácolni, fokhagymával és szalonnával megtűzdelni.

mikor vegyem

Gidát tavaszi vágáskor, egyébként amikor szerezni tudunk "termelőtől" vagy megbízható hentestől.

hogyan tároljam

Hűtőben, de hamar felhasználandó.

Kecskehús alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Törölt Felhasználó
        Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-23 18:48

        Pontosítanék: a gidát nem tavasszal érdemes vágni, mivel akkor születik és a választott gida húsa még nagyon tejes, sokkal finomabb, ha már legelt. Mi szeptember-október táján szoktuk vágni, úgy érezzük ilyenkor a legfinomabb a húsa. Fagyasztva egészen karácsonyig eltart, és mindenfélét készítünk belőle: levest, sültet, akár még töltött káposztát is. Kemencében a legfinomabb!