Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A Magyar Élelmiszerkönyv alapján májas szóval csak az a termék illethető, amelyben a máj aránya legalább 12%. A kenőmájas készülhet sertés-, borjú-, kacsa-, liba-, csirkemájból, a hústartalom 70%-ának az adott állatból kell származnia, hogy baromfi- vagy sertésmájasnak nevezhessék. Vegyes baromfihús 70%-os felhasználása esetén baromfimájasról beszélhetünk. A kenőmájas a máj mellett egyéb állati eredetű összetevőket (sertés fejhúst, bőrkét, egyéb belsőségeket), fűszereket, hagymát, gyakran színezéket, tartósítószert és ízfokozókat is tartalmaz. A kenőmájas állaga krémes, kenhető. Kapható konzerv, tubusos, műbélbe, fóliába töltött változata is.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Kenőmájas alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!