Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (4)

leírás

A trópusi területeken élő kókuszpálma gyümölcse a kókuszdió. Nagyon kemény, fás héj veszi körül az üreges belsejében lévő édes, frissítő ízű folyadékot, amit kókuszvíznek hívnak. A fehér gyümölcshús közvetlenül a héjhoz tapadva található. Ennek vastagsága általában 1-1,5 cm vastagra hízik az érés során, a gyümölcs ezt a kókuszvízből produkálja. A frissen vásárolt kókuszdió, kis szerencsével még tartalmaz kevés kókuszvizet is, amely a betakarítás után, a tárolás során lassan eltünik, és a kókuszbél teljesen keményre szilárdul. Hazánkban, a nyugati országokhoz hasonlóan, leggyakrabban a szárított kókuszreszeléket használjuk a konyhában, ezt is főként édességek, sütemények, fagylaltok készítéséhez. A termőhelyén azonban, a trópusi országokban, legtöbbször friss kókuszt használnak, és zöldségeket, halakat, curryket, rizst, húsos ételeket, leveseket ízesítenek vele.
 

mikor vegyem

Amikor kapható éppen.

hogyan tároljam

 
Az egész kókuszdiót szobahőmérsékleten. A friss kókuszdarabokat vízbe téve, hűtőben. A szárított kókuszreszeléket pedig légmentesen záródó dobozban, a konyhaszekrényben.

Kókusz alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások (4)

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    9Ágica9
    9Ágica9 Fri, 2012-09-07 22:01

    Tud valaki nekem segíteni, hol találom, milyen néven azt a kókuszos receptet, ami ki van emelve, mikor felugrik, mint ajánlat, h "Kókuszos receptek"???
    A képen szuper gusztán van megoldva, olyan, mintha egy gomba lenne fejtetőn, és a lába egy dió lenne - ha jól vettem ki ...
    Előre is köszi, ha tud valaki segítségemre lenni...
    Üdv. Ágica

    nagyleila
    nagyleila Sun, 2012-12-23 21:55

    Szia Petra!
    Köszönöm szépen az elérhetőséget, én sem találtam :)

    Tévésámán
    Tévésámán Sat, 2012-01-21 23:15

    Nagyon szeretem a kóluszt, szinte mindenhogy: édességekben, ételekben egyaránt nagyon finom!