Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (3)

leírás

Édeskés, puha, lágy ízű, fehér sajt, hivatalosan minimum 33%-os zsírtartalommal, maximum 55%-os víztartalommal és 4.4-4.9-es pH-értékkel. Nem esik át természetes érlelésen, frissen fogyasztják.
Francia források már 1651-ben említést tesznek a krémsajtról. Angliában 1754-ben jelent meg először. Az USÁ-ban elsőként a Kraft Foods cég alkalmazottja, William Lawrence állította elő 1872-ben, amikor francia Neufchatel sajtot próbált készíteni, de nem sikerült a dolog. 1880-ban az új tejtermék megkapta a Philadelphia márkanevet - akkoriban ezt a várost tartották a minőségi élelmiszerek otthonának. Normandiábam már 1850 óta készítenek hasonló eljárással sajtot, de a petit suisse zsírosabb a Philadelphiánál.
A krémsajt felhasználása igen széles skálán mozog. Sokféle sós ételhez használható (mártogatáshoz, kenéshez, de főzött fogásokhoz is), de a híres New York-i sajttortának, és különféle variációinak is ez a legfőbb alapanyaga. Sütésnél néha vaj pótlására is használják, magas zsírtartalma miatt.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben lezárva néhány hétig eláll (ld. lejárati dátum...), de miután felbontottuk, 1-2 napon belül fogyasszuk el!

Krémsajt alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások (3)

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    Törölt Felhasználó
    Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-26 11:37

    Házilag is elő lehet állítani ezt a krémsajtot. és talán még egyszerűbb és finomabb is mint a bolti.. na meg mivel mi csináltuk tudjuk mi van benne.. :)

    A.Eszter
    A.Eszter Tue, 2013-05-14 14:56

    Engem érdekelne ez a recept!
    Ha kérhetem, megírod nekem? Nekünk?
    Köszi, Eszter