Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Egyes feltételezések szerint a kumquat cserje Kínából származik. A gyümölcsről írásos emlékeket fedeztek fel erről egy 1178-ból származó könyvben. Ma Dél-Kaliforniában és Floridában termesztik nagyobb mennyiségben. A kumquat vagy komquot kínaiul annyit jelent arany narancs. Az USA déli részén a kumquat ágát karácsonyi díszként használják. A narancsra hasonlító, de annál jóval apróbb, tojásdad alakú gyümölcs.
A kumquat héja vásárláskor legyen lédús, feszes, hibátlan. Maga a gyümölcs csak enyhén puha, méretéhez képest nehéz, tömör.
Mivel a gyümölcs héja is ehető, először alaposan mossuk le, dörzsöljük át, majd a legtöbbször pucolatlanul használjuk fel. A héj eltávolítása csak az esetleg már összeszáradt gyümölcsöknél javasolt.
A külseje édesebb mint a rostos belső részei, ennek megfelelően héja a gyümölcs belsejével együtt tálalható.
A kumquatot frissen magában, karamellizálva köretként, vagy dzsemként is fogyaszthatjuk. Héját és gyümölcsét egyben érdemes cukrozott édességnek is elkészíteni. Frissen magában is ehetjük, de legtöbbször dzsem, fűszeres mártás, chutney készül belőle. Kandírozva is nagyon finom.
A- és C-vitamin-tartalma a citrusféléknél megszokott módon igen magas. Emellett tartalmaz még kalciumot, foszfort és riboflavint. 
(Forrás: Gourmandnet) 

mikor vegyem

Télen.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben különösebb tápértékvesztés nélkül mintegy másfél hétig tárolható.

Kumquat alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!