Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A limoncello olasz eredetű citromlikőr, melyet a Nápolyi-öbölben, az Amalfi-part mentén, valamint Sziciliában állítanak elő. Színe élénksárga, az íze édes-keserű. Alkoholtartalma változó, általában 20 % körül mozog.
Hagyományosan étkezés után fogyasztják az emésztés elősegítésére.
Előállításánál alkoholban oldják ki a citrom héjából az aromákat / illóolajat és az így nyert elegyet víz-cukor oldattal, sziruppal higítják. A limoncello gyártása több lépcsőben történik.
Először is alaposan megmossák, majd meghámozzák a citromokat.
A héjakat, vigyázva, hogy a nagyon keserű ízt adó fehér rész ne kerüljön bele, 95%-os alkoholban érlelik egy hordóban, 3-4 héten keresztül.
A tiszta alkohol, otthoni készítés során, helyettesíthető vodkával is. Az eredmény kellemes erősségű limoncello lesz. Az érlelési időszak elteltével szirupot főznek, majd lehűtik és a citromos-alkoholos alaphoz adják. 1 hét múlva a likőrt átszűrik és már fogyasztható is.
A mélyhűtőben tárolják és jéghidegen fogyasztják. Cukrászok is használják édes sütemények ízesítéséhez.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben; fogyasztás előtt mélyhűtőben.

Limoncello alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!