Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (3)

leírás

Az ausztrál makadámdiófa gömbölyű gyümölcse: fehér-bézses színű, kellemesen édeskés, vajas ízű és magas zsírtartalmú a diószerű mag. Nyersen, vagy pörkölve kapható. Rendkívül kemény a héja, ezért a boltokban mindig pucolva árulják. Leginkább édességekhez, fagylaltokhoz használatos, de Ázsiában curry-be és ragukhoz is adják.
Rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet,  gazdag omega-7 és omega-9 zsírsavban, és olyan polifenol-összetételt tartalmaz, ami rendkívül kedvező hatással van egészségünkre.
Már rövid ideig történő makadámfogyasztás is kedvezően csökkenti az oxidatív stresszt, a trombózis és a gyulladások, valamint a koszorúér-megbetegedés kialakulásának kockázatát, emellett rost és fehérjetartalma is jelentős.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után légmentesen lezárva, hűtőszekrényben.

Makadámdió alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (3)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        poros
        poros Mon, 2012-11-26 16:07

        Köszönöm :), holnap végigjárom a hypermarketeket (Miskolcon, mert itt lakom).

        petra
        Petra / petra Mon, 2012-11-26 09:59

        Gourmet boltokban biztosan, egyébként pedig hypermarketekben is kapható több helyen. Vagy a neten is rendelhetsz.