Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A maracuja vagy golgotavirág egy Dél-Amerikában őshonos trópusi növény, amelyet sok helyen gyümölcséért termesztenek. Az érett maracuja maghéja sárga és ráncosodni kezd, azonban a túlérett gyümölcsöt már ne fogyasszuk, mert savanykás íze van. A leszedése után a gyümölcs akár két hétig is eláll. A maghéjat kettévágva kanalazhatjuk ki a gyümölcs ehető belsejét, amely tele van szintén ehető, apró magokkal. A maracuja fogyasztása rendkívül egészséges, nemcsak C-, B1- és B2-vitamin tartalma magas, hanem ásványi anyagokban is rendkívül gazdag. A maracuját fogyaszthatjuk frissen, magában, íze édeskés és rendkívül intenzív. Felhasználhatjuk továbbá sütemények, desszertek ízesítésére, készíthetünk belőle gyümölcslevet, zselét vagy szirupot. Számos koktél alapanyaga is. Amennyiben magunk készítünk otthon maracuja felhasználásával készült ételt, ügyeljünk arra, hogy a gyümölcs erős hevítés hatására veszít zamatából.

mikor vegyem

Szinte egész évben megtalálható a hipermarketek polcain.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

Maracuja alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!