Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A müzli szó önállósodott, kicsinyítőképzős formája a svájci német "Mues" szónak, mely pépet, kását jelent.
Zabpelyhet és más gabonaalapú termékeket, gyümölcsöt, illetve aszalt gyümölcsöt tartalmaz, melyet tejjel, joghurttal vagy gyümölcslével, leggyakrabban reggelire fogyasztanak.
A svájci csokoládé és a fondue mellett egyike azon svájci specialitásoknak, melyeket világszerte fogyasztanak. Napjainkban a müzli a reggeli fontos alkotórésze európaszerte.
Svájcban könnyű vacsoraként is fogyasztják: a "Birchermüesli complet" pl. Birchermus-ból, vajaskenyérből és tejeskávéból áll.
De ki is volt Maximilian Oskar Bircher-Brenner, aki után az első müzli a nevét kapta? Egy orvos és táplálkozás szakértő, a teljesértékű táplálkozás úttörője, aki szanatóriumi betegei mielőbbi felépülését elősegítendő, friss gyümölcsben bővelkedő táplálékot kínált; és ez sikerült is neki.
Bircher-Brenner eredeti receptje
1 adaghoz:
1 evőkanál zabpehely
3 evőkanál víz
12 órát állni hagyni
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál cukrozott sűrített tejet hozzáadni és összekeverni, amíg szósz állagú nem lesz
2 savanykásabb alma (400 g); közvetlenül tálalás előtt a szószba reszelni és belekeverni, hogy ne barnuljon meg
1 evőkanál apróra vágott mogyorót vagy mandulát a tetejére szórni
Napjainkban a forgalomba hozott müzli gabonapelyhek, mazsola, aszalt gyümölcsök és mogyoró kész keverékét jelenti. Sokszor vitaminokkal és ásványi anyagokkal is dúsítják.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen.

Müzli alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!