Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A hazánkban is honos, rózsafélék családjába tartozó naspolyafa termése. A gyümölcs kb. 4cm átmérőjű, barnás színű, utóérő. Ha a fán hagyva egyszer vagy kétszer megcsípi a dér, akkor megpuhul és fogyasztható, de ha leszedéskor még kemény, akkor pihentessük kamrában, szalmán, amíg megérik. A naspolya tápanyagtartalma meglehetősen magas, ráadásul kiváló C-vitamin forrás az évnek abban a szakában, amikor hazai, friss gyümölcsöt már nem lehet kapni. Általában lekvárfőzésre használják, magas pektintartalma miatt gyümölcszselét is készíthetünk belőle.

mikor vegyem

Ősszel érik, de a hipermarketek polcain az év más szakában is megtalálható.

hogyan tároljam

Hűvösben.

Naspolya alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!