Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Növényi alapú édesítőszer. Más néven xilit (poliol), mely a természetben szinte minden zöldségben és gyümölcsben megtalálható. Természetes édes ízű, az asztali cukrot jól helyettesíti.
Glikémiás indexe 7-13. A kis GI értékű élelmiszerek fogyasztása az egészséges étrendben hozzájárulhat a normál vércukor és a testtömeg megtartásához. A cukorhoz (szacharóz) képest csökkentett energiatartalommal bír., 40 %-kal kevesebb energiát tartalmaz (2,4 kcal/g).
Használhatjuk sütéshez, főzéshez, italok készítéséhez. A cukorhoz hasonlóan oldódik, ízét egy az egyben helyettesíti. Nem nyújt táptalajt a gombáknak, így nem alkalmas élesztővel készült ételek készítéséhez.
A xilit természetes anyag, de általában kis mennyiségben jut hozzá a szervezetünk. Javasolt fokozatosan növelni a fogyasztandó mennyiséget. Egyszeri 30 g-nál (kb. 6 púpozott teáskanál) nagyobb mennyiség elfogyasztása hasmenést okozhat.

mikor vegyem

Bármikor

hogyan tároljam

Hűvös, száraz helyen

Nyírfacukor alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!